Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

Leaving on a jet plane ...

Photobucket
oblačna rU iznad oblaka, photo by rusalka

Tipična, i problematična! rekao je o gornjoj fotki jedan Znalac.
Ne sluteći koliko je u pravu ... :-)




Ne nisam se još ukrcala 'on the jet plane'. Čak još ni karta nije 'v žepu'.
No, ako mislim u maju na skup u krasnom Krasnojarsku, moram napisati rad, da ne putujem samo da mi guza vidi puta.
I zato, trenutno me nema.

No, ako mislite da ste me se 'riješili', varate se ... hihihi
Bit ću tu za koji dan, a i dotle, znate me već - ima me i kad me nema.

Klupica je tu. I jezerca.
Kava je na gornjoj polici. Pecivo je u zamrzivaču, samo ga turite u mikrovalnu, ako je tko gladan.
Ima i mala teglica pekmeza ...

... dosladite ako treba.

...

U krug ...

Još uvijek me nema. Vrtim se u krug po Netu (nije valjda da je i ta mreža okrugla ...) tražeći dodatne izvore za moj tekst o kompetencijama.

Vratila sam se kući s Faksa upravo u trenutku kad su kazaljke sata napravile krug i zaustavile se na 12. Upravo sam napravila jedan uzaludan krug, do Faksa i natrag, jer traje studentska blokada i predavanja danas nema. Ne znam što će biti u ponedjeljak, kad se zavrti krug novog tjedna. Čujem da će studenti u nedjelju riješiti - što dalje, nadam se da će do srijede kad ja imam predavanja uspjeti dovršiti krug pregovora. Zaokružujem dogovor sa svojom asistenticom o vježbama iz metodologije koje su u petak kojim se zaokružuje radni tjedan.
Pozdravljam se i nastavljam kružiti. Pošto sam jutros krenula bez jutarnje kave i cigarete, a na Faksu se ne puši, kružim tražeći pogodno mjesto gdje bih popila kavu i popušila tu prvu cigaretu. Pošto namjeravam nešto kupiti u knjižari Nova, kraj katedrale, kavu ću popiti tamo u blizini s pogledom na okrugle rozete katedrale.
Sjedam za okrugli stol i pijem kavu s mlijekom. Šalica je, dakako, okrugla, moje usne zaokružuju krug na okruglom kraju filtera cigarete. Uspjevam čak i odaslati nekakav izobličen krug dima prema okruglim oblacima iznad svoje glave.
U knjižari nisam kružila pogledom po policama, znala sam što namjeravam kupiti, pa je krug napravila prodavačica i donijela mi ono što sam tražila s police.
U glavi mi se pomalo vrti jer nisam ništa doručkovala a i jučer se nisam sjetila večerati, pa zaokružujem krug oko bloka zgrada i sjedam na autobus. Misli mi se vrte u krug dok autobus završava krug Jug II - Kanižlićeva i izlazim na 'svojoj' stanici za koju je teško reći je li prva ili posljednja u toj kružnoj autobusovoj putanji.

Danas mi padaju napamet samo krugovi: krug godine koji se već prilično odvrtio, krug koji obilaze kazaljke na satu, sunčev i mjesečev krug ... Latice tratinčica u mojem još uvijek nepokošenom travnjaku okružuju žuti krug tratinčicina srca ... i sva moja jezerca su, osim jednog, okrugla ... Šarenica i zjenica oka također su krug, a pogled kruži uokolo ...
Sve je u mome pogledu danas nekako kružno .... a krug je savršen geometrijski oblik, savršeno pravilan, cjelovit, zaokružen ...

Sve je oko mene danas kružno ...
... samo sam ja 'ćoškasta' ...


Photobucket



Kupila sam, uzput, teglicu pekmeza. Od naranče.
I pecivo.
Nek' vam se nađe, ako budete svraćali dok me nema.

...

subota, 08 : 21, kratko izvješće o napretku:

slowly, but ...

Photobucket
rUprogress, photo by rusalka



21: 11, dopuna izvješća







Post je objavljen 22.04.2009. u 13:53 sati.