Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

SRBO-CRNOGORSKA CETNICKA AGRESIJA NA BANOVINU 1991-1995.

U Capragu,najvecem sisackom radnickom naselju,spontano su se okupili ogorceni roditelji mladica sto se nalaze na odsluzenju vojnog roka.
Dogadjaji u Sloveniji i ove potresne scene postepeno RUSE MIT O NEPOBJEDIVOJ,JEDINSTVENOJ I HUMANOJ NARODNOJ ARMIJI.U protestu protiv rata,bezumlja i nasilja roditeljima vojnika su se prikljucile i majke zarobljenih i ranjenih pripadnika MUP-a.
-RASETA,EJ,RASETA SE ZOVE!TOG TREBA RASETU U RESETO METNUT,MISLIM U RESETKE!To je uzas jedan!
-SVE SU MAJKE OBMANUTE!Necija se djeca iz armije vratit nece,to neka svima bude jasno.Vratice se na 15 dana.Vratice ih u kasarne,sta ce radit od nase djece u kasarnama do zavrsetka vojnog roka?I treba uputit zahtjev hrvatskoj Vladi ili bilo kojoj vladi,nema veze,da prestanu s tim,da se nasa djeca vise ne salju u armiju!NEMA JUGOSLAVENSKE,NEMA NARODNE ARMIJE!TO NIJE NARODNA ARMIJA I NIJE NIKAKVA ARMIJA!

Koga vi imate u vojsci?

-Nemam u vojsci nego u sisackoj bolnici,koji je ranjen u Divusi kad je iso za Kozinbrod.U srijedu ujutro ranjen je,Matanovic Blazenko.

On je policajac?

Da.


-Ja sam jedina majka od srpskoga MUP-ovca,nek svi znadete!18 je Hrvata
i jedan je Srbin,TO JE MOJ SIN,DA ZNADETE SVI!

Nemate vijesti nikakvih?

-Nemamo nikakvih vijesti od njih,nista.Samo znamo da je uhvacen u Drljacama,izmedju Graduse i Drljaca,nista drugo ne znamo!

Sto zelite ovom peticijom?Kome cete je uputiti?

-DA SE NASI SINOVI VRATE U NASU HRVATSKU,NEKA TU SLUZE ARMIJU!
(Zdravko Strizic,HTV,VIII 1991.)

Post je objavljen 22.04.2009. u 13:07 sati.