Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zaljevski zvuk i Prženje etera od 20 do 22 sata

U Zaljevskom zvuku ugošćujemo sastave Morso i Quassar. Morso ima novi spot, pa ćemo malo poričat o tome i malo muzike, dok Quassar ovaj petak svira u Palachu, pa ćemo malo popričati o toj svirci, a i daljnjim planovima benda.





A Prženje etera donosi...
Dakle osmog svibnja nam u Palach dolaze Anti Nowhere Laegue. Bend čiju je stvar So What, jako bezobraznu pjesmu inače, obradila Metallica. Pa eto poslušajmo je u oriđiđi izdanju i još jednu simpa naziva I Hate People!



My Diying Bride ima novi album For Lies I Sire. Malo je mekši, više je melankolična kao uvodna stvar My Body A Funeral , no tu su stare fore violine, tuga doom metal i to i jasno, sve pjesme su epskih proporcija, samo jedna je ispod pet minuta. Druga pjesma Fall With Me je malo žešća, veri najs, omiljena.
The Lies I sire, pjesma po kojoj je imenovan album počinje bas solom, onda postepena gradacija s klin đitrama i onda vokal i melankolija.
Slijedi nam najkraća stvar, Bring me The Victory. U skladu s imenom i tom voljom za moć tu imamo brži ritam i male natruhe death pjevanja, ali samo male, no zbilja lijepa mistična pjesma.
Iduća Echoes from a Hollow Soul kreće sporim distoržn đitrama, onda pada i glavnu ulogu preuzima klavir u međuigri s gitarama u tercama. I tako pjeva se o sinovima Adama koji su usmrćeni. Prema spiki narnijskih kronika to bi značilo da je pobijena cijela ljudska rasa. Tuga navelika.
Sljedeća Shadowhunt počinje s bas solom i onda se uključuje međuigra bas, violina i bubnjeva. Pomalo paganski. Pred kraj stvari uleću nam električne đitre i death glasovi, ali to je više atmosferski i upad je suptilan, nema naglih brejkova koji će vam izazvati infarkt.
Nakon toga dolazi pjesma Santuario di Sangue. Tipični doom, koji se onda na pola lomi s violinom i semplovima konjski rzaja. Arhajično, lijepo.
Onda imamo jednu pržilicu, pjesma A chapter in Loathing. Death glas , duple kase i tambura distorzija. Pa se lomi i imamo malo gregorianskih korala ispod šapta i onda sabbath riffovi. Jako dorbra stvar.
I na kraju stvar od devet i pol minuta Death Triumphant. Samo trajanje stvari govori sve o njoj, niz izmjena dinamike i stilova, trip za kraj. Kreće brzo u heavy maniri i onda se oko druge minute lomi na doom, pa ostaje solo violina, pa kreću klin đitre, pa se oko šeste minute vraćamo na brži dio, i onda opet lom, prmjena teme, ubrzanje, duple kase, metal, metal. Trip za kraj.



Stoner Kutak ovaj put posvećujemo pionirima stonera, grupi Kyuss. Razlog tome jest što su oni tako super i puni energije i ne mogu ih se naslušati. Zato ćemo po pjesmu sa svakog albuma Wrench, Blues For The Red Sun, Welcome to Sky Valley i and Circus Leaves Town.


A bit će još svega, pa slušajte.
Pozdravljaju vas MT; MG i MZ.

Post je objavljen 21.04.2009. u 14:27 sati.