Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framaruzici

Marketing

Veliki tjedan

Od početka korizme smo se spremali za ovaj tjedan, Isusovu posljednju večeru na kojoj je ustanovljena sv. misa, Isusovu smrt i naš najveći kršćanski blagdan, njegovo uskrsnuće tj. Uskrs. Kroz korizmu smo se odricali mnogih stvari: čokolade, cigareta, alkohola, ali to nije ono najvažnije. Nešto mnogo važnije u korizmi je molitva, kojoj ćemo pustiti Krista da uđe u naša srca i da promjenjena srca dočekamo njegovo uskrsnuće.

Sv. misa na Veliki četvrtak je bila u župnoj crkvi u Ružićima u 18 h na kojoj su pjevali naši mališani ''Kristova ruža''.

Tako je došao i Veliki petak. Obred je počeo u 14 h u filijalnoj crkvi na Škelinoj njivi. Nakon ljubljenja križa zaputili smo se prema župnoj crkvi u Ružićima. Frama je predvodila put križa, a krunicu član zajednice Emanuel.

Frama je kao i svake godine na Veliku subotu pravila pisanice za ružićku djecu. Kad smo sve završili spremili smo se za sv. misu, na kojoj smo pjevali. Sv. misa je počela u 19 h. Zvona su se oglasila kao znak Isusova uskrsnuća. Nakon toga je slijedio blagoslov jela...

USKRS
Konačno je došao i Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kraj korizme i kraj Velikog tjedna. Tradicionalna sv. misa održana je u 11 h u prepunoj župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima. Pošto je bio lijep dan, nakon mise su vjernici ostali duže vrijeme ispred crkve čestitajući jedni drugima Uskrs, nakon čega su se zaputili svojim kućama na obiteljski objed.


Željana/Frama Ružići

Post je objavljen 14.04.2009. u 13:45 sati.