Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Rokov perivoj u proljetnom ruhu

U ovo kišno prijepodne sam se odlučio prisjetiti sunčanog popodneva otprije nekoliko dana kada sam se prošetao po Rokovom perivoju. A uvijek kad svratim tamo požalim što se češće ne sjetim tog ugodnog i nadasve mirnog parka ... iako nigdje u gradu nije moguće potpuno pobjeći od gradske buke, čini se da je tamo ta buka ipak slabija nego u većini drugih parkova, a pjev ptica je bar to popodne bio barem dvostruko glasniji od zvukova koji su dopirali s Ilice.


Snimio: Vanja

Pretpostavljam da je većina vas već bila gore (ako ne, uhvatite prvu priliku i trk gore! wink) - najlakše je od Britanca po Rokovoj ulici (to je valjda jedina ulica u Zagrebu koja ima gelender ... i uopće nije suvišan za zimskih dana sa snijegom i poledicom!), pored crkvice sv. Roka (koja je trenutno u skelama, obnavlja se fasada) i nekoliko lijepih vila. A jedna od njih (slijeva, tik nakon crkvice) ima na sebi i zanimljive mozaike na fasadi.


Snimio: Vanja

U parkiću je taman prošli tjedan bila pokošena trava pa je i taj miris doprinosio idiličnoj proljetnoj atmosferi.


Snimio: Vanja

Dječje igralište je još uvijek tamo, također i lijepa djeva uz fontanu (koja radi) ...


Snimio: Vanja

A za one koji nužno moraju iščačkati nešto novo (kao ja :grin:) preporučam da urone u šumicu sa iličke strane: taman uz rub padine se vije uska stazica sa ponekim odvojkom nizbrdo (pojma nemam kud vode, valjda u neko dvorište, sve je podosta zaraslo) i šetnja njome je sasvim ok (zanemarite pokoji pseći drekić ili pak omot kondoma wink ima toga manje nego što bi čovjek očekivao) iako ne vodi do nekog mjesta sa lijepim pogledom na grad što sam ja potajno očekivao. No, stazica će vas na kraju dovesti do samog početka Aleksandrovih stuba kojima se možete spustiti dolje prema gradu, na Dežmanov prolaz, i time završiti posjet parku.


Snimio: Vanja


Post je objavljen 21.04.2009. u 09:11 sati.