Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Monika Ertl, osvetnica Che Guevare

Zanimljivu priču čitam danas, napravljenu po najnovijim saznanjima povjesničara. Mnogi su imali priliku vidjeti gada s cigarom u ruci, koji pozira nad mrtvim Cheovim tijelom. Drugo slično poziranje nad tijelom Cheovog nasljednika mu je prisjelo.
Image Hosted by ImageShack.us

Upamtila ga je zaručnica ubijenog Monika Ertl, koja je mlada doselila s roditeljima u Boliviju. Lik je nakon drugog velikog uspjeha unaprijeđen i poslan, gle igre slučaja, za konzula u Njemačku. Tamo ga je posjetila 1971. i izrešetala rođena Njemica, koja je nakon toga uspjela, s vizom koju je dobila, pobjeći nazad u Boliviju.
Image Hosted by ImageShack.us

Raspisana je najveća nagrada za ljudsku glavu u povijesti siromašne Bolivije, 20000 dolara, za Chea je iznosila samo 4000, i ona je nakon dvije godine izdana i likvidirana. Sve sumnje govore da ju je izdao "prijatelj obitelji", nacistički ratni zločinac Klaus Barbie, koji je tamo živio pod drugim identitetom kao pošten građanin. Poslije je i on bio izdan i skončao je u zatvoru. Još danas obitelj traga za posljednjim prebivalištem Monike Ertl...Post je objavljen 20.04.2009. u 18:37 sati.