Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

RAGBIJAŠKI PRAZNIK U MAKARSKOJ


U subotu, (25.04.2009) na Gradskom sportskom centru u Makarskoj sa početkom u 17:00 sati, Hrvatska ragbi reprezentacija u 3. kolu Europskog kupa nacija, grupa 2B, ugošćuje reprezentaciju Latvije. Nakon pobjede na Malti u prvom kolu 18 :16 i poraza od Nizozemske u Amsterdamu 18 : 12 pobjeda u ovoj utakmici nameće se kao imperativ ako se želi ostati u utrci za prvim mjestom koje nosi promociju u grupu 2A i nastavak kvalifikacija za Svjetsko ragbi prvenstvo koje se 2011. godine igra na Novom Zelandu.
Igrači izbornika Jakše Lovrete u ovaj susret ulaze kao blagi favoriti. To pokazuje i podatak da je Latvija trenutno na 54., a Hrvatska na 46. mjestu IRB-ove liste najuspješnijih reprezentacija u 2009. No, ne treba se zavaravati i očekivati laganu utakmicu. Štoviše posljednja utakmica između ove dvije ekipe odigrana prije 2 godine upravo u Makarskoj završila je uvjerljivom pobjedom gostiju 27 : 7. Nadamo se da će izbornik Lovreta uspjeti pronaći dobitnu kombinaciju i da će Hrvatska nošena podrškom velikog broja ljubitelja ragbija pobijediti. Sudac ove utakmice biti će G. DeSantis (Italija). Na širem izbornikovom popisu za utakmicu sa Latvijom mjesto su pronašla i šestorica igrača Makarske: Dedić, Šimić, Mrkoci, Pregun, Letica i Osmanović , dok je službeni liječnik reprezentacije naš dr. Marijan Daskalović.
Podsjetimo, Europski kup nacija ( ENC ) je natjecanje drugog reda u Europi koje je podijeljeno u četiri divizije. Osim prve divizije koja broji 6 reprezentacija, ostale divizije podijeljene su na dvije grupe od po 5 reprezentacija. Hrvatska se trenutno nalazi u diviziji 2 ,skupina B zajedno sa Nizozemskom, Švedskom, Maltom i Latvijom. Grupa se igra dvokružno, unutar dvije godine, a najbolja ekipa nakon dvije godine promovira se u grupu 2A. Trenutni poredak u našoj grupi pogledaj na europska ragbi federacija.

MAKARSKA – HRAM HRVATSKOG RAGBIJA

Utakmica sa Latvijom biti će 23. utakmica koju će Hrvatska ragbi reprezentacija odigrati u Makarskoj. Temelji Makarske kao hrama hrvatskog ragbija postavljeni su još u bivšoj državi. Naime, 1973. na Sportskom centru je održana prva ragbi reprezentativna utakmica između reprezentacija Jugoslavije i Portugala (3:3), a 1974. protiv Z. Njemačke (8:20). Potom su na istom igralištu 1979. odigrane utakmice Mediteranskih igara skupine B. Kruna svega je bila Svjetsko FIRA prvenstvo za juniore 1988. godine. U samostalnoj Hrvatskoj u Makarskoj je održano 18. reprezentativnih utakmica u sklopu ENC i kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a odigrane su i 4 prijateljske juniorske utakmice. U tom razdoblju za Hrvatsku je nastupilo i 30-ak igrača Makarske rivijere, a čast da budu izbornici najbolje vrste imali su prof. Drago Lulić te aktualni izbornik Jakša Lovreta.

Post je objavljen 20.04.2009. u 15:39 sati.