Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Godišnja skupština KUD Crkvari

Sinoć je na redovnoj izbornoj skupštini KUD-a "Crkvari" ponovno za predsjednika jednoglasno izabran Stanko Jović, za dopredsjednika Ivica Podboj, dok je tajnik Ivan Grgurić, što je i najbolja potvrda da je Društvo izvrsno radilo u protekle četiri godine. Društvo je u 12 godina samostalnog djelovanja nanizalo brojne nastupe od Pakoštana, Pirovca, preko Nove Gorice, Daruvara, Slavonskog Broda, Županje, Osijeka, Valpova, Čepina i Virovitice, kao i mnoge nastupe u Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Njemačkoj, Bosni i Hercegovini, te u Vojvodini. Česti su gost zabavnih emisija HTV-a, te miljenici grada Orahovice, gdje već 14-tu godinu za redom uspješno organiziraju uz visoko pokroviteljstvo Predsjednika Republike "Crkvaračko prelo", kao i uz stručnu pomoć voditelja i koreografa Zvonimira Vukovića i Duška Topića.

KUD Crkvari ove godine planira obnoviti dječji folklor, istražit preostalu pučku baštinu Orahovice i okolice, obnoviti nošnje i tambure te uz pomoć Zajednice kulturno umjetničkih udruga Virovitičko-podravske županije i Hrvatskog sabora kulture osposobljavat mlade koreografe.

Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec izuzetno je zadovoljan kako KUD promiče Orahovicu. Prioritet tog grada ostaje razvoj turizma, pa će grad i dalje izdašno pomagati ovo Društvo koje je sjajan primjer suradnje grada, turističke zajednice i kulturnih amatera.

Dubravko Bedeković

Post je objavljen 14.04.2009. u 08:06 sati.