Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kapisrece

Marketing

Bog bdije i ozdravlja te u tvojoj tišini

Image and video hosting by TinyPic

Piše s. Augustina Barišić

Dragi prijatelju, možda i ti danas imaš potrebu intenzivnog susreta s Bogom kroz dubinu tišine. Ako čuješ poziv, odazovi se i uđi u dubine svoje tišine. Ne idi sam. Pozovi Isusa sa sobom i uđi kroz vrata poniznosti. Sa Isusom polagano hodaj rame uz rame i ruku za ruku i prolazi hodnicima svoga života od začeća do ovog trenutka - sada.


Ako čuješ poziv

svjetionik1_v1Listaj i prevrni dan po dan i polagano pokazuj Isusu svaki trenutak života. Povedi Isusa do svog „ groba“ sjećanja, odlomi kamen i osjeti što je uskrsnuće. Povedi ga do hrpe boli i rana. Pokaži mu sve traume života. Sva umiranja. Sve strahove. Otvori svoje srce i pokaži sve rane. Ne boj se svoje tišine, svoga groba. U Isusovom si zagrljaju i sigurnosti. Pokaži mu sve što te „ žulja“. Izuj i svoju obuću, jer mjesto u kom boraviš je sveto. Pokaži mu se. Nemaš potrebe ništa pred Njim skrivati. Neka ti dubina tvoje tišine kaže kako ne trebaš sakrivati od sebe i zadržavati za sebe niti jednu tajnu. To je trenutak osobnog i intimnog susreta tebe u osobi Isusa iz Nazareta. Pred Isusom smiješ biti - ti – i onakav kakav ti jesi. On te ne osuđuje. Zbog tebe je i „ izmislio salon ljepote“ ispovjedaonicu u kojoj te po sakramentu svete ispovijedi oslobađa svih tvojih grijeha.

Ljubi te kroz iskrenost i patnju. Ljubi te i kroz dubinu tvoje tišine. Dobro poznaje platno od kojeg si satkan. Poziva te i govori tebi po Duhu svetom. Zato znaj biti u tišini i kroz nju ćeš naučiti dobro koristiti riječi koje ti Duh sveti nadahnjuje u potrebnim situacijama, a sveto Pismo govori kako miljenicima svojim i u snu On daje.

Ne strahuj od sebe jer Duh sveti te vodi. Isus bez tvoga pristanka ne želi ništa učiniti. On ti daje slobodu i kroz tvoju tišinu često postavlja osobna pitanja? Vjerujem da i ti za Isusa imaš puno pitanja i želja. Ohrabri se i uđi u komunikaciju s Isusom.

Progledaj!

Iz dugogodišnjeg iskustvenog rada s bolesnicima znam kako je najveća želja - biti zdrav.

I ovo je upravo sada trenutak i vrijeme. Isus često u dubini tišine pita – a što ti želiš dijete moje? Što za tebe mogu učiniti? Isus zna tvoju potrebu, ali poštuje te i obraća ti se pitanjem, što želiš? Jedno sam sigurna, želi te ozdraviti. Isus svojim prolaskom kroz tvoju tišinu dotiče i ozdravlja te. Jasno ti govori - budi potpuno - zdrav. Ispruži svoju ruku. Zdrav si. Ustani i hodaj. Progledaj!

Isusov prolaz u tvojoj duši ostavio je svoj trag. Ozdravlja u tebi svaku komunikaciju i osobne odnose s Njim i s tobom. Ozdravlja te i u komunikaciji s drugima - pretpostavljenima, u tvojoj obitelji, na radnom mjestu i kamo god te treba. Jednostavno on je tu s tobom i bdije u tvojoj tišini. On je tvoj liječnik.

I upravo na ovu temu posvjedočit ću ozdravljenje jedne djevojke koja je bolovala od malignog procesa na koži glave. Nakon operacije karcinom se proširio i zahvatio lice i oči. Lice joj je bilo iznakaženo.

Vrhunski specijalisti - liječnici su učinili i dali sve od sebe. Na moje postavljeno pitanje operateru uvijek ću se sjećati odgovora kojega je cijenjeni profesor izgovorio. Kazao je, mi liječnici dali smo sve od sebe pa čak i uložili nadljudske napore u operativnom i stručnom smislu u svrhu ozdravljanja. Ja ju sada prepuštam u Božje Ruke i Njegovu moć ozdravljenja. On to može, vjerujte sestro. Po - mozite joj razumjeti Božje tajne.

I zaista s bolesnicom i roditeljima djevojke dok je ležala na intenzivnom liječenju gdje sam godinama radila, prolazila sam kroz gore navedenu katehezu i program rada. Dubinom vjere polagano su se otvarali Bogu. Vjerovala sam i ja. Bogu ništa nije nemoguće. I Bog je učinio čudo nad njihovim djetetom.

Osjetila sam snagu vjere u roditelja i nitko ne može tako snažno i silno moliti i vjerovati da Bog može učiniti čudo kao što to mogu roditelji koji ljube. U svom djetetu su prepoznali Božji dar. Vjerom su pobijedili malignu bolest. I danas vjerom svjedoče kako je naš Bog silan Bog.

Za djevojku se s vjerom u ozdravljenje puno molilo u samostanima i u molitvenim zajednicama. A u obitelji djevojke je zaživjela molitva krunice. Bog im je sada na prvom mjestu.

Tada iznakaženo lice djevojke poprimilo je prethodnu ljepotu zdravlja koju je imala u ranom djetinjstvu. Ozdravljenje se dogodilo prije i više od 20 – tak godina. Antonija sada živi novi život i raduje se svakom novom danu i susretu.

Radujmo se i mi svakom ozdravljenju. Bdijmo nad svakim darovanim trenutkom života. Bog ima svoj plan sa svakim životom a da nema ne bih nas imao u svom velikom planu. Život je dar. Štiti i čuvaj, poštuj i voli svoj život i život osobe koja ti ide u susret.

Image and video hosting by TinyPic

Sestra Augustina Barišić, Klanjateljica Krvi Kristove

Preuzeto sa stranice Obraćenje

prenijeto sa: http://www.molitve.info/index.php/200904191777/Bog-bdije-i-ozdravlja-te-u-tvojoj-tisini.html

Post je objavljen 19.04.2009. u 16:48 sati.