Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Što je to s nama?

U nedjeljnoj emisiji „Nedjeljom u 2“ gost emisije Ante Jelavić. Po svim kriterijima, blago rečeno, problematična osoba. Jedna od njegovih glavnih sposobnosti je pojavljivanje čas s jedne čas s druge strane granice Hrvatske i BiH. Kao da je bio na školovanju i praksi čuvenih Houdinija ili Davida Copperfielda svjetski poznatih iluzionista što mogu proći i kroz Kineski zid a da ih vlasti ne uhvate.

Ministrica za ovo i ono, zvana Madona hrvatskih branitelja, najavljuje diplomatsku notu vladi Bolivije zbog likvidacije terorista koji je organizirao skupinu s namjerom rušenja legalno izabrane vlade. Istovremeno „branitelji“ ustaju u obranu evidentnog terorista. Obrazloženje: on je sudjelovao u našem Domovinskom ratu. Tko je sve iz inozemstva sudjelovao u Domovinskom ratu iz tko zna kojih razloga ne bih sada. Podsjetit ću samo da mi „oštro“ kritiziramo angažiranje muhadžedina u borbama protiv naših bojovnika od strane bosanskih vlasti za vrijeme rata.

Izvjesni Branko Marinković, bolivijski tajkun hrvatskih korijena, smeta bolivijskoj vlasti jer želi doći na vlast. I? Neka se bavi biznisom da ne prođe kao najpoznatiji i najbogatiji ruski tajkun kojemu nije bilo dovoljno bogatstvo stečeno mutnim transakcijama već je htio i vlast! Sigurno ne zato da bi poboljšao život običnih građana već zato da poveća svoje carstvo.

Koliko se sjećam i Bruno Bušić je bio borac za neovisnu Hrvatsku i dok je to radio na razini propagande bilo je OK. No kada se prebacio na otimanje aviona, postavljanje eksploziva zbog kojeg je, prilikom pokušaja demontaže, poginuo američki policajac, on je za mene postao terorist. A mi ga, nakon povratka, s do kraja ne odslužene zatvorske kazne, slavimo kao nacionalnog heroja.

Vlasnik, potpredsjednik i tko zna što je još, jednog od dva naša najpopularnija kluba, skida se u gaćice i pleše na pultu aerodroma, prijeti ljudima koji se s njim ne slažu ubojstvom, psuje, a organi prisile šute.

Udarna vijest u novinama je psihički bolesnik koji uzima dijete iz kolica i baca ga na beton nanijevši mu po život opasne ozljede. Luđacima ulaz slobodan!

Provodimo hajku na generala koji je ukazao na malverzacije ministra u ministarstvu odbrane, a ministar sjedi u Saboru. Ima još takvih od gđe Lepen pa dalje. Glavaš optužen za ubojstva civila tijekom rata iz pritvora odlazi na zasjedanje Sabora. Osniva stranku koju vladajuća proganja. Ali samo dok on ne počne glasovati za vladine prijedloge! O njegovom „štrajku“ glađu mediji pišu mjesecima, a on onda izlazi iz bolnice u takvoj kondiciji da se odmah premješta na rad u Sabor, koji je „strašno stresan i naporan“ kako to tvrdi jedan uvaženi zastupnik koji nikada ne laže samo ponekad ne govori istinu.

U Ustavnom sudu sjedi čovjek osumnjičen za silovanja po Bosni za vrijeme rata i to u uniformi HV. Ili drugi koji tvrdi da novac nije materijalno dobro! Naročito ako je u vlasništvu prvog nam Predsjednika. I ti i takvi odlučuju što je u skladu s Ustavom.

Kad bi otišli dalje u povijest neovisne nam države Hrvatske mogli nabrojiti još sijaset takvih individua, bivših doktora što su stekli bogatstva kakva doktori koji spašavaju ljudske živote neće moći steći tijekom čitavog svog radnog vijeka, političkih emigranata s ustaškim mentalnim sklopom koji su postali ministri i svoje ideje ugradili u temelje ove države, šofera i skladišnih radnika koji su odjednom tijekom rata postali strašno pametni i sposobni, postali generali i stekli za naše prilike basnoslovna bogatstva.

A devedeset posto Hrvata sve to trpi! I potvrđuju Darwinovu teorije evolucije i borbe za opstanak! No o tome u jednom drugom postu.

I onda se čudimo lošim karakteristikama (za ljude, ne za prirodu!) koje nam dodjeljuje BBC!

Semper contra


Post je objavljen 19.04.2009. u 15:38 sati.