Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

Makarska - Ljubljana 14 : 24

RAGBI
GSC “ Makarska “
Zaostala utakmica VI. kola Inter lige
Makarska rivijera - Ljubljana 14 : 24 ( 7 : 6 )
Sudac : M. Jelavić ( Split )
Gledatelja : 180

Vrlo dobru utakmicu odigrali su Makarska i Ljubljana na otvaranju proljetnog dijela ragbijaške Inter lige.Unatoć porazu 24 : 14 trener Mračević može biti zadovoljan prikazanom igrom i zalaganjem svojih igrača. Ipak, ostaje žal za propuštenom pobjedom. Tim više, jer su po pruženoj igri bili bolji protivnik tijekom većeg dijela utakmice ali je sudac Jelavić u nekoliko navrata značajno oštetio makarane. Nakon početnog ispitivanja snaga poveli su gosti iz dva kaznena udarca Kavčića u 15. i 19. minuti sa 6 : 0. Bilo je to sve od slovenske ekipe u prvome dijelu. U 27. min. uzvratili su makarani preko Dedića. Osmanović je izveo aut na 10 metara od prostora zgoditka gostiju. Usljedilo je nekoliko uzastopnih zabijana Antunovića, Šimića i Pleića da bi na kraju Dedić samo potvrdio zgoditak položivši loptu iza crte. Kako je bio uspješan i u pretvaranju Makarska je povela 7 : 6. Do nove prilike gledatelji su čekali 33. minutu. Nakon dobre akcije linije koju je predvodio Tony Greubner ( pojačanje iz Novog Zelanda, došao na preporuku Michaela Nole, bivšeg igrača i reprezentativca Hrvatske ) Mucić i M. Srzić su se našli u situaciji 2 na 1 ali im je ispala lopta 10-ak metara od prostora zgoditka. Šteta, bila je to prava prilika da se udvostrući vodstvo i mirnije ode u nastavak utakmice. Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. Nakon jedne naprijed dodane lopte Ljubljane sudac Jelavić pokazao je da se nastavi igrati i naznaćio prednost za Makarsku. Bilo je to ravno na polovici igrališta. Do lopte se „dokopao“ G. Srzić koji je pretrčao 3-4 slovenska igrača i došao sam na 15 –ak metara od zgoditka. I tad, kada su svi već vidjeli zgoditak oglasio se Jelavić pokazavši skup na centru za Makarsku zbog neostvarne prednosti!? Bila je to neshvatljiva odluka suca, kako za igrače, tako i za gledatelje koji su žestoko prosvjedovali. U nastavak utakmice Ljubljana je ušla bolje i odmah na početku drugoga dijela postigla zgoditak za 11 : 7 ( Kralj ), a zatim i pogodila iz kazne za 14 : 7 ( Kavčić ). Bilo je to 10-ak minuta koje su u potpunosti pripale gostima. Nakon toga Makarska je ponovno uspostavila ravnotežu na terenu i imala nekoliko dobrih pokušaja ali bez većeg uspjeha. Ubrzo je sudac ponovno bio u prvome planu. Baš kao i prvi put nije poštivao prednost Makarske do kraja i prekinio je jedan izgledan napad na 20 metara od prostora zgoditaka Ljubljane iz samo njemu znanih razloga. Utakmica je odlućena u 65. minuti nakon novog zgoditka Ljubljane i pretvaranja kazne Kavčića nakon neopreznosti u obrani domaćina. Do kraja je Makarska uspjela samo ublažiti poraz preko kapetan Šimića nad kojim je zbog visokog obaranja na crti zgoditka dosuđen kazneni zgoditak. Na kraju treba spomenuti i debitantski nastup Marka Ilijaševića koji je već nakon mjesec dana treniranja pokazao da bi se u budućnosti moglo ozbiljno na njega računati.
IZJAVE POSLJE UTAKMICE:
Nenad Mračević, igrač i trener: Unatoć porazu zadovoljan sam. Igrali smo vrlo dobro i u napadu i obrani. Šteta što nismo iskoristili dvije, tri izgledne prilike na kraju prvog poluvremena. Ipak, nitko se nije ozljedio i to je najvažnije. Zahvaljujem publici na bodrenju i mislim da mogu biti zadovoljni prikazanom igrom. Nadam se da će nas u sljedećim utakmica kod kuće doći gledati u još većem broju. U subotu putujemo u Zagreb i ako pružimo igru kao danas možemo se nadati i pobjedi.
Beni Grle, tajnik: Dobra utakmica. Pružili smo svoj trenutni maksimum ali nije bilo dovoljno. Šteta, idemo pokušati pobjediti Zagreba iako to neće biti nimalo lako. Moram demantirati informaciju da san okončao svoju igračku karijeru. Trenutno sam na rehabilitaciji ozljeđenog koljena, ali se zasigurno vraćan u pogon čim mi to zdravlje dopusti.

MAKARSKA RIVIJERA: Krstopačin, Osmanović, Selak, Antunović, Pleić, Lovreta, Babić, Šimić ( kap, 5 ), Dedić ( 9 ), Greubner, Srzić M., Mrkoci, Mračević, Srzić G., Mucić, Turić, Letica, Grle B., Ilijašević M., Sabljić,

LOVRETA OPERIRAO KOLJENO
Dan nakon utakmice Jakša Lovreta obavio je atroskopski zahvat na lijevome koljenu. Riječ je o staroj ozljedi i čišćenju koljena koje ga muči već duže vrijeme. Dužina rehabilitacije i oporavka zasigurno će utjecati i na njegov povratak natjecateljskom ragbiju. Želimo mu brz i uspješan oporavak.



Post je objavljen 17.04.2009. u 16:41 sati.