Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framaruzici

Marketing

XV. postaja: USKRSNUĆE

Uskrsnuće. Koliko je ono bitno za moju vjeru? Usuđujem se reći da je ono bit moje vjere. Zašto? Pa da je Krist ostao u grobu, to bi značilo da je On, unatoč svemu, samo čovjek, no...ta je teza pobijena Njegovim uskrsnućem. Krist jest čovjek, ali ne bi mogao otkupiti ni tebe ni mene da nije Bog...
Često se pitam zbog čega je On podnio toliko muke za običnog malog čovjeka kad mu u trenutku taj isti čovjek zada još jednu ranu, udarac ili na neki drugi način prouzroči bol... Ima li smisla da On, koji ima vlast nad svim stvorenim, sebe preda upravo za stvorenje?! Da želi, zar On nama ne bi mogao zadavati boli daleko jače nego uopće možemo zamisliti?!

Ali ne! Bog ne želi da patimo. On preuzima sve naše boli ukoliko Mu dopustimo, On zacjeljuje rane. Želi da svatko od nas bude sretan.

Ima li On nekakve koristi za sebe od svega toga? Čisto sumnjam, vjerujem da se ovdje radi o apsolutnoj, bezuvjetnoj ljubavi. Teško je to shvatiti čovjeku jer, koliko god ljudska ljubav može biti jaka, ona nije savršena. Samo je Božja ljubav savršena.

Tražiš dokaz? Sažet je u jednoj jedincatoj riječi: USKRSNUĆE.

Svjetlo je pobijedilo tamu! I zato...radujmo se, braćo i sestre! Aleluja!


Preuzeto sa: Frama GoZ

Post je objavljen 16.04.2009. u 21:50 sati.