Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Nevjera...

Vidim da nitko ne komentira još jednu u nizu rastava poznatih. No, nema veze što se radi o poznatima, nego što se radi o još jednom klasičnom primjeru "zamjenio sa mlađom".

Jasno mi je da su muškarci u najboljim godinama (oni sa rješenim egzistencijalnim problemima, po mogućnosti sa zlatnom karticom u džepu) meta "pametnih" cura. Neki od njih ne bi bili tako zanimljivi da nisu medijski eksponirani i/ili novčano potkovani.

S druge strane, pretpostavljam da je mlado, necelulitno "meso" pod rukama, koje te gleda i trepće okicama nešto sasvim drugačije od Zakonite koja osim što drži više od tri čoška kuće/stana, bedina djecu i pere - pegla - usisava Gospodina nešto što se već izlizalo s vremenom upotrebe..

Pretpostavljam da je muškima na pameti ona klasična "pohebi pa baci", sa različitim varijacijama u delta te (oliti vremenu) i da je većini ipak ugodno vratiti se u vlastito gnijezdo, puno zlatne dječice i gore spomenute Zakonite.

Neću sada ulaziti u detalje kada su temelji braka dobrano poljuljani nekim unutarnjim trzavicama, "neslaganjima karaktera" i svađama, pa bijeg iz te turobne stvarnosti ispadne zagrljaj neke nove osobe (bilo s muške bilo s ženske strane).

I sada ona famozna "A zašto smo ih primile natrag?" (uključujući nevjenčanu gospođu Ivanišević, a i gore spomenutu zakonitu u "prvom krugu")

Pretpostavljam da su godine truda i ulaganja u instituciju braka, bezbroj lijepih trenutaka, uključujući rađanje djece i naravno - ljubav (mi žene volimo jaako) oni detalji koji su ključni u tim teškim trenucima.

Nekima se posreći, pa odbjegli Suprug shvati gdje mu se smiješi sreća i mala zajednica sretno živi dalje - "dok ih smrt ne rastavi". Ponekad se stvar ponovi, pa neke (moja frendica) gospođ, osim što prolaze kroz istu muku ipak odluče da je konačno i zauvijek kraj.

A što poručujem onim drugima? Da im se ista stvar ponovi. Pa da vide kako je to....

I da, gore spomenuti scenarij nisam osjetila na svojoj koži i nadam se da nikad neću. Što bih ja učinila? A isto kao i sve ostale. Borila se rukama i nogama za brak. Do zadnje kapi krvi...


Post je objavljen 16.04.2009. u 16:47 sati.