Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/missfleur

Marketing

Have a holly jolly Christmas, and in case you didn't hear, Oh by golly, have a holly, jolly Christmas this year.!

Božićno jutro...


Oko 7 sati sam se vratila u spavaonicu i pričekala da se Donna, Jess, i Samantha probude. Samantha je moja nova cimerica. Opuštena je osoba. Ima tamnu, skoro crnu, kosu, kao i kristalno bistre tamne oči. Blijede je puti. Ona je došla umjesto Hermione. Hermione se ispisala iz Hogwartsa jer joj je, kao, 'zauvijek dosta magije'. Pitam se zašto. Hah. Sa Samanthom sam se odmah sprijateljila.
Nekad mi stvarno zna biti dosadno zbog toga što sam vampir. Ne mogu spavati pa svaku noć moram smišljati što da radim. Ali dobro, tako imam više vremena za neke stvari i nikad se ne umorim. Ovu noć sam malo šetala po dvorcu, i naravno, pretraživala neka tajanstvena mjesta. To mi je zabavno. Pogledala sam kroz prozor sobe. Snijeg je pokrio cijeli krajolik. U daljini se naziralo selo Hogsmeade, čije su kuće bile okićene u božićnom duhu. Stabla u Zabranjenoj šumi su se bijelila kao da je netko posuo šećer po njima. Ispred Hagridove kolibe je bila jedna jelka na kojoj su visjeli raznobojni ukrasi i kuglice. Iz dimnjaka se pušilo. Znači, Hagrid je već bio budan. Sve je upućivalo na to da je danas Božić...
Donna je glasno zijevnula. Okrenula sam se prema njoj. Pospano je sjedila u krevetu i gledala oko sebe.
„Dobro jutro, sunašce...“- Malo sam je zadirkivala.
„Lool, kako tebi nije dosadno kad ne možeš spavati?“- Upitala je.
„A jbg.“- Odvratila sam i doskakutala do nje.
„Sretan Božić!“- Poljubila sam je i pružila joj lijepo upakirani dar.
„Ajmee. Thx! Sretan Božić i tebi, evo ti dar...“- Rekla je te počela prekapati po ladici noćnog ormarića. Nakon nekoliko trenutaka mi je pružila četvrtasti paket umotan u zlatni ukrasni papir.
„Hvala.“- Zahvalila sam joj.
Vratila sam se do svog kreveta i otvorila paket. Kupila mi je onaj predivni parfem koji sam vidjela u Hogsmeadu. Super!
„Donna, ovo je super!“- Uzviknula sam.
„Je, i tvoje je bazza.“- Ona uvijek za nešto dobro kaže 'bazza'.
Ja sam njoj kupila kutijicu za make-up i bombonijeru.
Jess i Samantha su se probudile.
„Ne, niste nas probudile.“- Odgovorila je Jess na Donnino neizrečeno pitanje. Jess može čitati misli. Jedino meni ne može jer sam ja vampir. To je jedna od dobrih stvari kod vampira.
„Sretan Božić, cure!“- Čestitala sam im.
„I vama.“- Zajedno su rekle.
Počele su otvarati poklone koje su dobile. Ja sam se okrenula prema svojoj hrpi. Poprilično je velika.
Počela sam ih otvarati...
Dobila sam poklone od prijateljica, roditelja, strica i strine, ujaka i ujne...
Od djeda Voldemorta sam dobila prekrasnu ogrlicu sa dvije briljantne, svijetlo plave, kuglice koje se nadovezuju u određenom razmaku. Lanac je srebrne boje, što savršeno paše uz ostatak ogrlice.
Image and video hosting by TinyPic

Ovo je savršeno. Prelijepo. Brzim pokretom ruke sam ju stavila na sebe da vidim kako mi stoji. Oteo mi se zadivljeni uzdah. Djed stvarno ima ukusa. Moram mu prvom prilikom zahvaliti.
„Fleur, tko ti je to kupio?“- Upitala je Samantha.
„Bazza je...“- Očarano je dodala Donna.
„Voldemort mi je kupio ovu ogrlicu.“- Odgovorila sam i znatiželjno pogledala prema Donni. Ona mrzi djeda. Već znam koja će biti njena reakcija.
„Bah... I nije baš nešto, kad bolje razmislim.“- Napravila je grimasu.
Nasmiješila sam se. Očekivala sam ovako nešto.
„Pogledaj što je meni kupio.. Bah.“- Pokazala mi je najljepši prsten koji sam ikad vidjela. Srebrni, optočen sa dijamantima koji se granaju u dvije linije, linije čiju je sredinu krasio ljubičasti kristal srcolikog oblika. Lagano se ljeskao na svjetlosti blijedih sunčevih zraka koje su dopirale sa prozora.
Image and video hosting by TinyPic

Nisam ništa rekla. Iako joj je to Voldemort kupio, sigurna sam da će ga sačuvati. Iako to nije htjela priznati, vidjela sam joj u očima da joj se prsten sviđa. A kako i ne bi, pa predivan je.!
Sjela sam na krevet i nastavila otvarati poklone...


* * *


Evo me na jezeru. Ostali učenici, koji su ostali u Hogwartsu, su na ručku. Ja nisam. Ne da mi se ići, kad ionako ne mogu jesti ljudsku hranu. Kao da jedeš zemlju, odvratno. Dumby mi je ustupio mali dio Zabranjene šume na kojem mogu loviti životinje. Ali, ne smijem jednoroge, kentaure, ili neka takva bića. A sad slijedi pitanje 'zašto ne pijem ljudsku krv'... Nezz, jednostavno ne volim ubijati ljude. Mislim, mogla bih, i nitko mi ne bi ništa mogao. Da me strpaju u Azkaban, izašla bih iz njega dok kažeš keks, doslovno. Iako je ljudska krv puno bolja od životinjske. Da, probala sam ju. Jedva sam prestala, i drago mi je zbog toga. Ne volim imati ljudske živote na duši...
Onjušila sam zrak. Snijeg će pasti, opet. Pomalo mi je i dosadio, kad ga ima ovako puno.
Potrčala sam prema dvorcu, i otišla u društvenu prostoriju. U predvorju sam srela Alienor i Draca koji su zagrljeno šetali. Na brzinu sam im čestitala Božić, da im ne smetam. Očito imaju nekog važnog posla.xD
U zadnje vrijeme se jako puno, khm, grle po hodnicima.
(Alienor nemoj se ljutiti zbog ovoga! -_-').
Unutrašnjost Hogwartsa je stvarno dobro uređena. Baš u stilu Božića, kako i treba biti. Viteški oklopi jednoglasno pjevaju božićne pjesme kad netko prođe pokraj njih. To je dobra čarolija, ali je i pomalo jeziva. Na svakom koraku bi se niotkud stvorile imele. To me je jedno vrijeme živciralo jer bi svatko onda tražio da ga poljubim, ako bih se slučajno našla pod imelom. Naravno, to nisam učinila, pa imam dečka. Jednostavno bih tim 'hrabrim' dečkima pokazala zube i oni bi pobjegli. Hah. Velika Dvorana je super uređena. Stolovi su sada, za vrijeme praznika, drukčije poslagani, to jest spojeni su u jedan veliki. Dvoranu krase 12 visokih, jarko zelenih, jelki. Među bojama ukrasa ove godine prevladavaju srebrna i zlatna. Dumby je upotrijebio čaroliju vizualne iluzije snijega pa učenici imaju dojam da im cijelo vrijeme padaju pahuljice na glavu...

U društvenoj je bilo samo nekoliko učenika, među kojima i Mandy Elisabeth Cullen, smeđokosa i smeđooka djevojka ljupkog osmijeha. Ona je, kao i ja, došla iz BeauxBattonsa, samo što je ona došla na početku ove godine. Mi smo se znale i u BeauxBattonsu. Bila je jedna od mojih prijateljica, i još uvijek je.
Laganim korakom sam došla do nje i čestitala joj Božić...
Sjele smo na udobnu fotelju pokraj kamina i započele uobičajeno čavrljanje.
Vrijeme mi je tako brzo prošlo. Kad je na satu kazaljka pokazivala 5 minuta do 4, pozdravila sam se sa Lizzie. U 4 imam dogovor sa Jasperom. Već mi nedostaje, a zadnji put sam ga vidjela ujutro. Hah...




Post je gotov, nakon dugo vremena. Za ovaj sam se jako potrudila. Nadam se da sam dobro opisala ogrlicu i prsten. Nije bilo baš lako jer imaju malo čudni oblik. A jbg. Nezz. U kommentarima ću vidjeti kakav je post zaista.

Sad bih htjela nešto naglasiti. Od sutra, pa sve do srijede neću biti na internetu! Idem u Požegu pa tamo neću imati internet! Volila bih da mi javljate za postove! Nadkonadit ću sve što propustim..


To je to, idem sada javiti.
Bye.


Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 16.04.2009. u 14:45 sati.