Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

POTPUKOVNIK SLOBODAN TARBUK,KOMANDANT PETRINJSKOG GARNIZONA,CETNIK&RATNI ZLOCINAC-SKINES PETOKRAKU,STAVIS KOKARDU I-SVRSEN POS`O!

TARBUK:Ali cemo obezbediti da bezbedno odavde odete i da vas obezbedi patrola MUP-a.

DENIS LATIN:Nama se onemogucavaju kontakti s bilo kojom redakcijom pod izgovorom da su telefonske linije u prekidu.Ne pustaju nas iz zgrade.
Oko nas rezervisti,cak i zene.

TARBUK:Videli ste da je otvorena minobacacka vatra i mi smo u samoodbrani odgovorili vatrom.Ja mislim da ne treba nikome komentar.
Zao mi je sto ste zateceni u ovakvoj situaciji i da ste sa mnom zajedno podelili ovu sudbinu.

DENIS LATIN:Manjkaju nam tocni podaci,novinari a i domacini postaju nervozni.

TARBUK:Ja se izvinjavam,ja se izvinjavam,imam hitan poziv,ne bi mogao vise odgovarat,uvazite ovo,imam hitnijih obaveza.

I tako SMB domacin odlazi jer ima hitnije obaveze dok mi cekamo u hodniku strahujuci da ce nas tu docekati noc.Denisu Latinu omoguceno je na neprestano inzistiranje telefoniranje.Pokusava dobiti Sisacki Krizni stab,
no uspijeva stupiti u kontakt tek sa HTV dopisnistvom u Sisku koje dalje pokusava uciniti za nas spas.Za to vrijeme DENIS CUJE RAZGOVOR RADIO VEZOM TARBUKA SA NADREDJENIM MU ANDRIJOM RASETOM.TARBUK ODBIJA POSLUSATI DATO MU NAREDJENJE O PREKIDU VATRE RIJECIMA:
DENIS LATIN:I DA MU DOSTA TIH,DOSLOVNO CU REC,KURVI KOJE CE SAD SRAVNITI SA ZEMLJOM!

U tom trenutku NOVINARI SHVACAJU,ZAPRAVO POCINJE SE PROVLACITI JEDNA SUMNJA:NEMA NIKOGA IZ BEOGRADSKIH GLASILA,MI SMO ZATECENI,SVE VEZE SU NAM POKIDANE,HININOM NOVINARU NIJE OMOGUCENO DA BAREM ON POSALJE IZVJESTAJ.
Dakle,nikakve informacije nemamo osim da se svuda oko nas neprestano puca.Avioni prelijecu,nedugo potom zapocinje novi napad.

DENIS LATIN:Nase zatocenistvo ipak je uz nase inzistiranje prekinuto,no problem nastaje pri nasem povratku iz Petrinje koju ostavljamo u plamenu.

Barikade pred Siskom ne pustaju nasu transportersku pratnju no mi ipak stizemo do Siska.
(HTV,1991.)

Post je objavljen 15.04.2009. u 12:34 sati.