Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/upsid

Marketing

Predstavljamo Vam grad - DUGO SELO

U pauzi od veleumnih članaka, transcedentnih zaključaka i spasonosnih riješenja, kakve Vam inače donosimo, priložit ćemo nekoliko fotografija iz jedne nevine šetnje jednim nevinim, pitoresknim, klasičnim hrvatskim mjestašcem iz okolice Zagreba, točnije Dugog Sela.



Za one koji ne znaju, Dugo Selo je mali gradić na istočnom prilazu Zagreba. Dugo Selo je poznato po crkvi Sv. Martina, jednoj od najstarijih crkava u ovom dijelu Dugog Sela, potječe iz 13-og stoljeća, a danas podsjeća na crkvu Sv. Filipa i Jakova iz datuma gospodnjeg 18.11.1991.



Grad Dugo Selo je idealan životni prostor, a tako je i arhitektonski zamišljen, za obitelji sa puno djece i umirovljenike. Nebrojene biciklističke i pješačke staze, vinske ceste, parkovi i igrališta čine ga pravim malim rajem za spomenutu kategoriju ljudi.



Urbanistički, Dugo Selo je gotovo savršeno uređeno. Kao poseban ponos gradskog poglavarstva su ceste koje su, uz što su iznimne kvalitete i estetike, vješto isprepletene mrežom pješačkih staza i pješačkih prijelaza, tzv. - zebrama. 2008. grad Dugo Selo je na svečanom proglašenju u Bernu proglašeno Europskim gradom zebara, a upravo zbog veleumnih ideja postojećih političara i gradskih otaca. Zbog tog priznanja gradska je uprava donijela odluku da se sa grba Dugog Sela ukloni dosadašnji simbol grada - biskupski štap Sv. Martina, te se na mjesto njega stavi zebra - simbol novog stvaranja, novih ideja i novih pobjeda.



Iako je hrvatska svakodnevica nemila, teška i svaki grad bori bitku sa bespravnom gradnjom, divljim deponijima, razrušenom infrastrukturom i sličnim problemima (kao npr. Samobor, Varaždin, Umag), svjetlo na kraju tunela se nazire upravo kroz primjer koji Vam predstavljamo. Hrvatska inteligencija u punom sjaju, i zato ne strahujmo, dokle god smo ovakvi nitko nam ništa ne može. Bog i Hrvati!

N.H.

Post je objavljen 15.04.2009. u 10:43 sati.