Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Madonna o radu s Meiselom

Za novo izdanje časopisa Vogue, Jonathan Van Meter je napisao članak o poznatom fotografu, čarobnjaku Steven Meiselu i njegovom dugogodišnjem radu. U jednom dijelu članka, Madonna je dala svoje mišljenje o radu Stevena Meisela te se složila da postoji određena tajnovitost o Meiselu. Priznala je da nakon toliko godina poznanstva ima osjećaj kao da ga ne poznaje dovoljno dobro: "Rekla sam mu da ga volim, postaneš uvučen u njegovu auru." Madonna i Steven Meisel surađuju zajedno čak 26 godina.

Naučila je mnogo toga od njihovih prvih suradnji, kao što je za omot albuma 'Like A Virgin': "Prije nego što sam radila sa Stevenom, na snimanje photoshoota sam dolazila u odjeći koju sam nosila, stajala ispred svjetala i tako su me fotografirali. Sa Stevenom, u jednom trenutku bi se našla u rukama tima ljudi, počeli bi me svlačiti. Netko bi me zgrabio za kosu, netko za lice, dok bi me drugi oblačili, činili su se kao da govore jezik koji ne razumijem, jezik Steven Meisela."

"Steven je imao viziju, i dobro je uradio posao. Jako mi se svidjela briga za ono što radi, način na koji je pristupio poslu, jako ozbiljno, a istovremeno sa dozom ironije. Učinio je da se osjećam kao dio nečeg važnog. Sa svakom fotografijom je postupao kao da je kratki film i insistirao da svaki put stvorimo određeni karakter, a onda je ismijavao arhetip koji smo napravili. On je prva osoba koja me je uvela u reinvention ideju" - za Madonnu rad sa Stevenom je kao da si pušten u dugo čuvanu tajnu.


Post je objavljen 15.04.2009. u 14:32 sati.