Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rebelde-buntovnici

Marketing

razlog raspada rbd-a...itd!!

Pitanje rastanka RBD-a nema nikakve veze ni sa Maite,koja snima CCEA,ni ni sa kim iz RBD-a(grupe),ukljucujuci ni sa kim iznad njih,ni PEDRA,ni EMIja ni nikoga!!!!!!!!!!!
Pitanje rastanka je zato sto je gospodja CRIS MORENA,koja je stvorila drugi fenomen mladih,Rebelde Way,visi nad glavom nasoj grupi,onima iznad RBD-a,a i onoma iznad njihovog producenta PEDRA...
Ova gospodja trazi vise od 50% zarade RBD-a(Shocked)...tako reci,ako RBD odrzi jedan koncert,ono sto zarade,vise od polovine ide njoj...
I tako RBD zaradjuje malo,jasno receno zbog krivice Cris Morene,zato sto ona uzima njihove zarade i obogacuje se njima!!!!Jasno receno,RBD ne moze da nastavi sa ovim..Ovo sto Cris Morena trazi od RBD-a je previse!!!!!
Sada oni ne mogu da promene ovo,niti da se suprostave ovoj gospodji...
Ali da ne bi sve bilo pod njenom "vlascu",oni se raspadaju...
Jer sve dok postoji RBD ona ce ih drzati pod svojom "kontrolom"!!!!!

Izvor ovoga je jedan fan koji je pricao sa njima otome na dodeli M&G-u njihovom gradu!!!!
A clanovi RBD-a su mu ispricali sve ovo...!!!!!!!!!šmrc..



Uspjeli su se smjestiti u top 20 US top ljestvice i smjestiti singl u top 40 US singlova. Obadvoje je raritet za meksičke pop bandove. Grupa od 3. mlade dame i 3. mladića poznatija kao RBD, nastala je tokom snimanja poznate meksičke serije "Rebelde". Njihov prvi album nazvan po istoimenoj seriji "Rebelde", koji je lansiran 2004. dospio je na prvo mjesto diljem latinske amerike i čak ušao u top 100 US ljestvice. Eksplozivan uspjeh rezultirao je objavljivanjem još 3 albuma . Posljednji album objavljen 2006. kompletno je snimljen na engleskom jeziku ali je postigao manje zapažen uspjeh, no kako god bilo oni su i dalje najpopularniji band u zemljama latinske amerike. Objava za medije u 12. mjesecu 2008. zapanjila je fanove diljem svjeta , RBD se razilaze. U 2009. godini planiraju odraditi unaprijed dogovorene koncerte i nakon toga prekinuti sa daljnim radom.

rbd - este corazon


















Post je objavljen 15.04.2009. u 09:08 sati.