Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Splinter (2008)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3,8 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Mladi par odlazi na kampiranje daleko u šumu gdje ih presreću osuđeni kriminalac i njegova žena u bijegu te ih zarobljavaju i drže kao taoce i oduzmu im auto. Dok im ponestaje benzina nailaze na benzinsku stanicu u kojoj će se kasnije zadržati jer čudovište parazit koje se tamo nalazi žudi za njihovim tijelom...

Image Hosted by ImageShack.us


Nabavio sam ovaj film prije nekolicinu dana i odmah sam ga krenuo sa zanimacijom gledati jer mi se činio zanimljivim po slikama i po radnji i po novom redatelju, koji je do sad imao samo kratkometražne filmove i sudjelovao je u režiranju jedne serije i radio je u dosta filmova kao vizualni efekti. Ono što je zanimljivo jest da u ovome filmu uopće nema CGI efekata, već samo dobra maska i silikon. Isto tako zanimljivo je i to što je većina filma smještena na samo jedan prostor, a to je ta benzinska postaja.

Image Hosted by ImageShack.us


U principu, film mi je jako dobar. Nemam uopće nekih velikih zamjerki osim par vidljivih pogrešaka u filmu, nekoliko rupica koje se pokrpaju sa napetošću i tajanstvenim izgledom čudovišta, koji nema svoj izgled u filmu jer se jako rijetko prikazuje i teško je vidljiv. Glumci imaju svoju neku određenu slabost i nisu dosta jaki za ovaj film, čast izuzecima.

Image Hosted by ImageShack.us


Da zaključim ovo, film ne mora biti visoko budžetan da bude dobar, ne mora imati puno glumaca i ne mora imati mnogo mjesta radnje. Jako dobar film i ne bih volio vidjeti nastavak, ali ako bude, svakako će se gledati.

Post je objavljen 14.04.2009. u 17:31 sati.