Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/derzafanistori

Marketing

Čokoladni keksi

Kao i uvijek, Velika subota prolazi radno - spremanje, kuhanje, pečenje - ovi su keksići, adaptirani sa Smitten Kitchena, spremni biti dijelom našeg Uskršnjeg menija.

Čokoladni keksi

1,5 šalica brašna (1 glatkog i još pola graham)
3/4 šalice nezaslađenog kakao praha (Krašev je izvrstan)
1 šalica šećera (ovdje smeđi)
1/4 čajne žličica soli
1/4 čajne žličice sode bikarbone
1 margarin, omekšan (250 g)
3 žlice mlijeka
2 vanilin šećera

Sve suhe sastojke izmiješate pa dodate narezani margarin i mlijeko, dobro izmiješate i premijesite par puta da budete sigurni da su svi sastojci pomiješani. Oblikujete u dvije tanje "kobasice" koje umotate u foliju i ohladite sat vremena u hladnjaku da ih bude lakše rezati. Izrezati na ploške i složiti s velikim razmakom na papir za pečenje. Peći u pećnici zagrijanoj na 180°C 5 minuta uz ventilator (bez ventilatora nešto dulje - ovisno na koju debljinu su keksi narezani).



Hladiti na rešetki ili prevrnute na kuhinjskoj radnoj površini. Keksi kad se hlade postaju sve "prhkiji" - ako djeluju mekano vratiti još malo u pećnicu.



Potpuno hladne spremiti u kutiju koja se može zatvoriti.



Izvrsni su uz kavu jer nisu preslatki, ali možete ih i puniti kremama, tučenim slatkim vrhnjem ili sladoledom. Neodoljivo su čokoladnog okusa smijeh

Post je objavljen 11.04.2009. u 20:17 sati.