Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Hipodrom u Cezareji

Kazu da je Cezareja bila najljepsi grad kojega je izgradio kralj Herod. Kako se je i u to vrijeme zabavi pridavalo mnogo paznje, uredjen je veliki hipodrom kojemu smo danas pohrlili, jer smo culi da ce se odrzati natjecanje u jahackim vjestianam slicnim sinjskoj Alki! Sa nasim iskznicama smo usli u stari grad, ali na prilazu hipodromu nam rekose da nam to ne vrijedi i da se moramo vratiti sve do ulaza i kupiti karte. Sipak! Vesna je ostala grijati ledja na udobnoj klupici, a ja sam uz more preko grebenja i nabacanog kamenja uz valobran zaobisao sve prepreke



i nesmetano prisao popristu brojnih antickih takmicenja!



Pripreme su dugo trajale, a kada je spiker najavio jahacku grupu iz kibuca Givat Haim Ihud, sve mi je bilo jasno. Nikakvog takmicenja nece biti, nego ce nam djeca s problemima u razvoju, koja svoje tegobe rjesavaju uz pomoc zivotinja o kojima brinu, pokazati svoje jahacke vjestine. Zato je, dakle, i u gledalistu bilo puno mladih!



A onda se je pojavila povorka u kojoj su jahaci na cistokrvnim arapskim konjima pratili "kraljevsku kociju".



"Kralj" se je spustio na cvrsto tlo, pozdravio prisutne i uputio u sjenu odakle ce promatrati igre!



I pocela je prava mala prica o kralju koji slavi svoj 82. rodjendan. Za vrijeme slavlja pojavili su se odmetnici, te osvoji dio kraljevstva i oteli princezu. Dvorska straza je krajnjim naporom odbila napade, princeza je vracena



i kralj je naredio da se vojska podvrgne posebnim vjezbama. Konjanici su u punom trku stizali jedan za drugim ili u parovima i ogledali se u gadanju sabljom cilja na pjesku!











"Kralj" je bio toliko zadovoljan vjezabama da je i osobno, unatoc "dubokoj starosti", pokazao svoje umijece jahanja!



Kraljevstvo je spaseno i igre se mogu nastaviti!









... a kada su se pojavili pripadnici prijateljskog beduinskog plemena iz Saudije, vec sam bio umoran i odlucio napustiti "kraljevsko veselje"!!!



Post je objavljen 11.04.2009. u 20:26 sati.