Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

JELA U KLUPČETU

Catch-Pop String-Strong & The First Ethnic Circus Orchestra

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
see full -->

.. je duo koji se kroz svojevoljnu upotrebu glasa, osmožičane barokne muzike, srpskog, albanskog, mađarskog, bugarskog i škotskog folka, slovenskog popa, panka, kabarea, šlagera, stapa u svojevrstan, dinamičan koncept.

Ovaj duo čine Rina Kaçinari i Jelena Popržan, koje, pored postjugoslovenskog porekla i klasičnog obrazovanja, povezuje i ljubav za putovanje kroz pogranične predele muzičkih stilova.

Ovaj koncert biće održan u subotu, 11. novembra, sa početkom od 21h. Ulaznica za ovaj koncert staje 200 dinara, a karta se može nabaviti u Klupčetu.

Ri n a K a ç i n a r i
Rođena je u Prištini u porodici muzičara. Prvi susret s violončelom imala je sa 7 godina. Srednju muzičku školu završila u Zagrebu, studije violončela u Grazu, u Austriji. Nakon višegodišnjeg rada u filharmoniji i operi u Mariboru, odlučuje se za život samostalne umetnice i seli se za Beč.

Njena velika ljubav je tradicionalna muzika u kamernom sastavu.

Članica je tango kvartetu Mala Junta, jazz kvarteta "Half String Quartett" i u raznim duetima s bubnjevima, s klavirom, glasom i violom. Imala je koncertne turneje po Evropi i Amerinci.

J e l e n a P o p r ž a n
Rođena je u Novom Sadu, u porodoci umetnika. Osnovnu i srednju muzičku školu pohađala je u Zrenjaninu. Završila je studije viole u Beogradu. Trenutno je na master studiju na univerzitetu u Gracu. Živi u Beču.

Do sada je održala brojne orkestarske turneje po Evropi, Aziji i Americi. Kao solistkinja, nastupala je sa univerzitetskim orkestrom Graz/Oberschützen i sa kamernim orkestrom Kamerata Panonica.

Njeno interesovanje nalazi se u istaživanju međuprostora muzičkih žanrova.

Post je objavljen 11.04.2009. u 06:36 sati.