Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

ŠTO MOŽE MALI HRVAT NA GLOBALNI VELIKI PETAK!


Umjesto preduskrsne čestitke na dan Gospodinove muke

Ulazak Republike Hrvatske u puno članstvo Sjevernoatlantskog saveza (NATO) iznimni je povijesni događaj i uspjeh, definitivni izlazak Hrvatske iz umjetnih državnih tvorevina 20. stoljeća koje nisu mogle uspjeti, i povratak hrvatske države u njezino naravno, povijesno, zemljopisno i kulturno okruženje. Članstvo u najmoćnijem svjetskom vojnom savezu, koji ne ugrožava državni suverenitet svojih članica, uz obveze, koje nikada nisu ni male ni lagane, donosi - opravdano se može smatrati - faktično, tj. stvarno priznanje Hrvatske u međunarodnoj zajednici, a što je puno više i važnije od same vojne komponente i od juridičkog priznanja koje je Hrvatska doživjela 1992. godine. Ulaskom u NATO Republika Hrvatska otklonila je skrivene sumnje o neodrživosti hrvatske države, kao neovisne i međunarodno priznate, porazila skrivene ideološko-političke snage, koje ne samo da se nisu mirile s opstankom samostalne hrvatske države već su je i više ili manje suptilno potkapale, i otvorila sasvim novu stranicu u svojoj povijesti.

Don Zlatko Mehun, pardon, vlč. Ivan Miklenić (Glas Koncila, Uskrs 2009.)

--------------------------

Poštujući svačije uvjerenje mi, kršćani u vojno-redarstvenim snagama, po svom krštenju želimo s radošću živjeti svoje poslanje u svijetu izvršavajući sve svoje obveze ne poradi straha nego po savjesti jer smo povjerovali Isusu Kristu svjesni da time njemu služimo. Upravo u tome vidimo i radost našeg ulaska u NATO asocijaciju gdje nam se pruža još veća mogućnost ostvarenja našega katolištva jer upravo u tim asocijacijama otkrivamo, na opipljiv način, pripadnost velikoj obitelji naroda.

Mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij (u uskrsnoj poruci svojim vjernicima)

--------------------------

Na Jadranu, na terasi jednog restorana, za vrijeme vojne vježbe usred turističke sezone:

"Hvala Bogu", reče konobarica, "konačno dolazi kiša."
"Ali miss", odgovori na to glavni tajnik NATO-a, "pa you morati znati da Boga, hvala Bogu, nema!"
"Sigurno, gospodine. A što ako ga, ne daj Bože, ipak ima?"

--------------------------

Evo, ja vas šaljem kao ovce među vukove. Budite dakle mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi!(Evanđelje po Mateju 10,16)




Post je objavljen 10.04.2009. u 14:20 sati.