Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/semiramidinvrt

Marketing

...

Konačno ovaj radni dio tjedna ide kraju. Sutra sam još trebala imati fax, ali dogovorili smo se sa profom da nećemo imat predavanja i vježbe, jer dosta ljudi putuje doma. Ja ću dan iskoristit za spremanje po kući. Kao i obično. Kao i svake godine. Kao i svaki put prije blagdana. Već vidim kako će to izgledat. Peri ovo, čisti ono, ribaj tamo, skupljaj prašinu... Nikad kraja. A mama će kao i obično nakuhavat hrane ko u priči bez svake mjere i granica. Al ajde, ženu veseli. Možda i ja napravim neki kolačić, ako se uspijem približit kuhinji. Već znam da mi ne gine rezanje kiselih krastavaca na kockice za francusku...

U utorak je bio kolokvij, koji je prošao stvarno odlično. Baš sam zadovoljna. Pogotovo zato što je bilo poprilično toga, a učila sam samo u ponedjeljak navečer i u utorak. U utorak je bilo zabavno, nakon vježbi Medo i ja smo prvo otišli u sc jest i nakon toga u Botanički vrt. Vrijeme je bilo prekrasno i Botanički je predivan. Stvarno smo se zabavili i glupirali, ali smo sve prošli dva puta. I onda su nas u pol 3 izbacili van. No dobro, taj utorak je stvarno bio dug.

Ne moram ni pričati da sam još uvijek prehlađena, tj. sinusi me još uvijek neumorno zaje*** uzduž i poprijeko. Mama mi je rekla da sam možda alergična na nešto od ovih biljčica kaj sad cvatu. Ali ja kategorički odbijam na takvo što uopće pomisliti. Trenutno postoji velika vjerojatnost da se odlučim za botaniku. I onda da budem jednog dana botaničar, a biljkama se ne mogu približit. E pa ne bi išlo. To mene samo bakterijice neke malo zezaju, baš im je tulum unutra, al već ću ja njih izbacit van. Gamad mala.

Bila sam s Oscarom u šumi, danas popodne kad sam s faxa došla. Obećala sam mu da ćemo ići danas, pa smo i otišli. Bilo je prekrasno. Sve je prolistalo. I kad sam zadnji put bila sve je bilo puno šafrana, a sad su ih zamijenile šumarice. Ma to vam je moja čarobna šuma, kažem vam, baš ima neku posebnu čaroliju. Najradije bih živjela tako negdje u šumi i da ne moram nikada izlaziti van. Ma savršeno. San mi je otići u prašumu i onuda šetati i uživati u tom mirisu šume, bojama, životu te šume. Baš obožavam šume, predivne su mi. Jedva čekam, za kojih dva mjeseca će krenut gljive, pa ću onda svaki dan sa Oscarom gljive tražit (bez brige, berem samo dvije vrste koje jako dobro poznajem).

E da Oscar je danas radio gluposti. Mama je dobila slom živaca, i svjesna sam da je on zapravo danas bio jedna jako velika štetočina, ali tako mi je sladak i ja se stvarno, ali najstvarnije nikako ne mogu naljutit na to crno pseto. Sestra je spremala terasu i onda je izbacila van svog velikog plišanog leoparda imena Đuro i na njega je stavila neke deke i nekakav mali tepih. Oscar je prvo pokušavao Đuru izvući van za šape, ja sam ga gledala, a on me nije vidio i kad me skužio, samo me gledao, onako u stilu 'nisam ja'. Maknula sam se pa je nastavio dalje, al su me onda natjerali da mu oduzmem to veselje, međutim sve sam pokupila osim tepiha, koji mi je slučajno ostao. Otišli smo u šetnju i kad smo se vratili nisam odmah otišla do njega nego sam imala neke stvari za obavit, a kad sam došla imala sam šta za vidjet. Krenuo se zabavljat sa tepihom. Poderao ga je na nekoliko mjesta, a nije prošlo ni 15 minuta. Naravno i to sam mu uzela, jer ne želim puno dvorište ostataka od tepiha, a on je to itekako u stanju napravit. I nije to sve što je danas uništio. Kako je mama prala sve zavjese u kući, još su se zadnje sušile i onda je tu zadnju dohvatio i malo sredio. Napravio je jednu omanju poderotinu. Mama je naravno poludila. Ali ja sam ga probala spasit i rekla da se možda to dogodilo u mašini dok se pralo (događalo se već). Ali rekla je da ga je bila uhvatila na djelu. Stvarno ne znam što mu je, ta faza uništavanja je trajala kojih par mjeseci dok je bio mali i onda je prošlo. Nije valjda da ga je opet uhvatilo, sad pod stare dane.

Ali tko bi se ljutio na njega? Pa pogledajte kak je sladak...cerekcerek

Photobucket



Post je objavljen 09.04.2009. u 22:26 sati.