Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berinidnevnici

Marketing

Slamka spasa

Odaberite svoju plažu...

Jako mnogo se govori o pravim potezima, koji bi trebali spasiti našu turističku sezonu. U nedostatku orignalnih ideja, spominje se razno razna smanjivanja poreza i davanje nekavkih olakšica. Što znači intervencija u već ionako raspucani buđet. Kad bolje pogledam, ne znam što se tu ima spašavati ? Dajemo sve ne kvaliteniju uslugu sa sve većim cijenama, jer smatramo da treba u tri do četiri mjeseca nadoknaditi godišnji nerad. Da, za elitni turizam s elitnom ponudom, vrhunskom domaćom spizom i kvalitetnom ponudom. To treba i naplatiti, ali ne može se od osrednja ponuda naplaćivati, kao da si dao super luksuz.

Nadalje, rekoše da su nam slovenske vinijete, jedan od otežavajućih koraka. Dobro, onda dogovorimo s našim dragim super lancima trgovina, koje ionako kompenziraju sve sa bonovima, neka pokriju vrijednost te vinijete POKLON BON-om, za aranžman od najmanje tjedan dana. Time riješiš dio troškova gostima, povećaš potrošnju, tako da ne možeš ne biti na dobitku.

Zašto se kod nas ljudi ne mogu jednostavno malo sjesti i pozabaviti čime privući goste, a ne samo belbetati, kukati i zatim donostiti brze i ne promišljene poteze, koji mogu imati katastrofalne posljedice. Svi se ustrtarili jer je booking malo zakazao, pa što ćemo ? Upregnuti ono malo nejači džavne uprave, koja ionako nema pravo na svoje ideje, već samo strogo provođenje političkih odluka.

Valjda ćemo jednom, nadam se bližoj, budućnosti početi s kvalitetom, prije neglo se nađemo pred zidom, pa smišljamo loša rješenja, koja će nas ionako mnogo koštati...


Post je objavljen 09.04.2009. u 20:20 sati.