Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Gospodin

Sergej Jesenjin: "CRNI ČOVJEK" izabrane pjesme
izabrao: Zvonimir Golob
Drugo izdanje, Mladost 1990.

*
Već je veče. Rosa
pala na koprivu.
Stojim pored ceste,
naslonjen na ivu.

1910.
(Pupačić)


Motivacija opet dosta niska. Trčao sam u subotu i bilo mi je nekako teško, tromo, osjećao sam umor. U nedjelju mi se nije dalo izaći na stazu. Niti u ponedjeljak, ali sam zato napravio jedan dobar trening u kuhinji. Ne uspjevam smanjiti masu, a trebao bih. Jednostavno sam prenizak za svoju težinu, a obzirom da već mnogo godina nisam narasao niti centimetra, nadam se da bih mogao smršaviti, iako trendovi idu u suprotnom smjeru.

Danas sam ipak uspio otići na trčanje. Sunce je već zašlo za horizont. To me je inspiriralo za gornju pjesmu. Trčao sam lagano i bilo mi je lijepo. Otrčao sam najbrži krug ove sezone. To mi je bila i namjera.

Time: 39:19 (5:32 min/km)
Avg HR: 150
Max HR: 169
kcal: 513

Još sam dužan objasniti naslov. Trčim tako u sumrak, zemljanim putem, prema zadnjim zrakama Sunca, što već je zašlo za horizont. Ispred mene su tri djeve. Dvije na biciklu i jedna trči vrlo nevoljko. Prolazim pored njih i ta zadnja počinje trčati brže. Druge dvije ju ohrabruju i bodre: "Još malo pa ćeš stići GOSPODINA!"
"Milo moje, GOSPODIN vas ...", pomislih. Gdje je kultura i poštovanje? Mogao bih vam tata biti, a vi tako. Da, istina je ... tako ..... gorka, okrutna ili samo realna. Nije mi više dvadeset godina. Već su dvije mladosti iza mene i počinje treća. Unatoč i usprkos godinama, mogu duže i brže trčati od tri mlade dame, a vjerujem da će to tako ostati još jako dugo.
"Milo moje, GOSPODIN vas blagoslovio."
belj


Post je objavljen 07.04.2009. u 22:54 sati.