Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

GLAS "Dijaspore"



Morao sam napisati jedan post na ovu temu.
Bilo kada da sam napisao nesto o misljenju nas koji radimo i zivimo u inozemstvu,(dijaspora kako nas zovu od milja),ili svoje osobno misljenje, nasli su se "pametni" ili neki drugi koji bi se suprostavili mom razmisljanju a primjetio sam da je to slucaj kod mnogih koji na svom blogu pokusaju pisati nesto sto "uznemirava" nase ljude u domovini i stoga imam utisak ili da mi koji smo vani nebi smjeli nista primjetiti i pisati o tome ili vi koji zivite u Hrvatskoj zivite u blagostanju i lijepo vam je tako da vas i ne interesira sta drugi imaju za reci.

Iskustva nas koji zivimo diljem svijeta su malo drugacija od vasih ali vjerujte ako i napisemo nekada nesto vezano za domovinu, to ne znaci da smo zlonamjerni ili da oni koji se bune vise od nas vole svoju domovinu.
Ako imamo pravo glasa na izborima onda bi smjeli i ukazati na neke nepravilnosti koje primjetimo neovisno o tome hoce li nas neko poslusati ili ce to nesta promjeniti.

Blesavo je kao sto mnogi od nasih kriticara znaju reci "ako volite svoju domovinu zasto se ne vratite" ?
Vi ste u njoj pa vidim da mnogi ne zive sjajno, ali kao sto rekoh ne znaci da vi vise volite Hrvatsku od nas ni mi od vas.
Mozda i nisam "veliki" domoljub kako neki misle , ali za svoje ucesce u Domovinskom ratu nikada nisam trazio nista. Kucu koju imam posteno sam zaradio i kupio ja i moja obitelj, a nikada nisam nista ukrao ili privatizirao na stetu drugih. Nikada nisam od drzave trazio nista ali mnogi jesu i koji nisu trebali pa su dobili.
Mozda i nisam "veliki" domoljub, mozda sam velika budala!!

(Ostatak posta je namjenjen kriticarima glasa dijaspore)

Vi mozete gledati kriminal, nasilje, korupciju, kriminalnu privatizaciju.

Vi mozete raditi za minimalce ili ne dobiti platu po nekoliko mjeseci.

Vi mozete vasu djecu upisivati na fakultete sa nekoliko tisuca eura ili placati njihove ispite.

Vama je svejedno sto su velike firme propale i otisle u stecaj da bi ih pojedinci mogli poslje raskrcmiti i jeftino kupiti, a svejedno vam je i sto su mnogi ostali bez posla i bez primanja vi ste ipak "domoljubi".

Vama je svejedno ako placate "JEFTINU i SKUPU" struju sto nema nigdje u svijetu nego samo kod nas.

Vama je svejedno i ako placate visoke trosarine , poreze i ostale namete za auto , pod izgovorom da ce vam graditi ceste, a kroz mnoge krajeve jos jedva prodjete i konjskom zapregom.

Vama je svejedno i to sto na te ceste koje vam grade placate velike putarine zato sto su ceste pod koncesijom pa da bi dosli od Vukovara do Dubrovnika i natrag treba vam oko 800 Kn ako ne zelite putovati preko Bosne.
Vama ce sagraditi i Peljeski most ali vam niko ne govori koliko ce kostati prelaz preko tog mosta i hoce li opet vecina Dubrovcana ici starom cestom da bi izbjegla troskove.

Vama je svejedno i ako placate dopunska osiguranja, a svejedno dobivate losu zdravstvenu zastitu i jeftine lijekove i svejedno nosite doktorima "koverte", bombonjere ili sta ja znam sta sve ne.

Vama je svejedno i to sto radite cijeli zivot kao robovi a nemate pojma kolika ce vam biti mirovina.
(Primjera radi u Njemackoj misrovinsko osiguranje svakih nekoliko mjeseci posalje izvjesce koliko ste zaradili i kolika vam je zaradjena mirovina do tada.)

Vama je svejedno i to sto su u Domovinskom ratu mnogi postali milijuneri preko noci koristeci sredstva koja je sakupila upravo dijaspora ciji glas nevolite cuti. Svejedno je sto su opustosili novce namjenjene odbrani i izgradnji drzave u koju se zaklinjete.

Vi imate svoje stranke u koje se zaklinjete a nas trebate samo kad trebamo glasati da bi vasa stranka pobijedila i bila na vlasti. Veliko vam hvala , ja bih radje da nam ukinete to pravo.

Vas mogu zajebavati na razne nacine ali vi ste domoljubi a mi nismo.

Malo sam ljut na takve stvari i pitam se u ime velike vecine nas koji smo u drugim drzavama kome ja pripadam kad nemam pravo reci svoje misljenje.?
Sa druge strane tjesim se sa tim da su takvi ipak manjina ili da su se upravo takvi okoristili o drzavu i priskrbili sebi vecu ili manju financijsku i materijalnu korist pa sad se zaklinju u domovinu ili stranku koja im je to omogucila.

MI MOZDA I NISMO "VELIKI" DOMOLJUBI KAO VI ALI NE SUMNJAJTE U TO DA VOLIMO SVOJU DOMOVINU!!





Post je objavljen 07.04.2009. u 17:04 sati.