Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berinidnevnici

Marketing

Krumpir Lički (Croatia Superbrands)

Image and video hosting by TinyPic

Već sam mislio da sa pojeo Buniku, guleći krumpir, impresioniran predivnim prizorom. No da znam, Bunika je danas popularna među našim političarima. Tako da su ju malo razvikali. Iako sam svjedočio, prije mnogo godina, učinku te predivne biljke u epizodi: "Ja i prijatelji" - u kojoj neznani mladić sam, samcat sjedi u sobi i klistira, gotovo gromoglasno, svoju seku da mu svakako ponudi prijatelje, koji sjede pokraj njega i prave mu društvo, nekim pićem.

Nego li da se vratim ja na krumpirček.

Sve je bilo u redu, dok sam ogulil prva dva komada, kak sam zagluli trećeg, ova dva žuta prije oguljena, nisu se nekak slagala s ovim bijelim.

E jebo ga ja, pa kaj je sad to, ista vreća krumpira, a dvije vrste ???

Hmm, neko nekog jebe.

Ajd ok nastavim pa opet jedan žuti dva bijela. I to naša poznata robna marka, valjda su ih Lički domačini zajebali s nekim uvoznim smećem, il ipak ovi kaj pakiraju rade business na hrvatski način.

Ne mogu vjerovat da bi slučajno nešto moglo biti ok u ovoj državi izmućenoj što ratom, a što mega managerima, koji o upravljanju nemaju blage veze jer plačaju s odgodom il kompenziraju s dvajst tona ulja, ili pak budu najbolje plaćeni manageri u sto postotnoj, monopolističkoj firmi, pošto rade jeben profit.

Al dobro poznat mi je taj način rada i na placu, kad mi neki čiča tvrdi na je Orginal Lički, a kutije Austria kartofel. S tim da se još orginal selotejp vidi, kako je uredno prerezan tim skalpelom, koji drži pored sebe, ne bi li prerezal koji. Onak, da ga pokaže raji.

I tako, kad cvrljite dve vrste, a bog vas kazni da volite čeprkat po kuinji, jedan se speće brže, dok drugi tek malo zarumeni. Pa se tako s ovim drugim, mogu malo zubi ojačat ili kakva temperaturica dobit. Baš kao nekad za markanje u školi. (Molim lijepo: Ovo nije poticanje na zločin, već samo dio memoara.) Da

No dobro, da ne baljezgam preveć, možda sam ipak neku buniku poždral, jer ko će ga znat danas kaj ti sve uvale u onom povrću za juhu, gdje svega ima, al u tragovima....


Post je objavljen 05.04.2009. u 20:34 sati.