Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Nacionalne kampanje za promociju čitanja III (web)

Kao što sam i obećala, u ovom izdanju teksta „Nacionalne kampanje za promociju čitanja“ pisat ću o web – stranicama na kojima možete saznati više o nekim akcijama i inicijativama koje se u svrhu promocije knjige i čitanja održavaju diljem svijeta.

Prethodne tekstove koje sam napisala pod zajedničkim naslovom možete pronaći na sljedećim linkovima:

Nacionalne kampanje za promociju čitanja I

Nacionalne kampanje za promociju čitanja II (regija)

1.) Reading Worldwide

Na ovoj njemačkoj stranici pronašla sam uvjerljivo najbolji izvor informacija koje se tiču promocije knjige i čitanja diljem svijeta: informacije su dvostruko grupirane – možete pretraživati putem kontinenata, odnosno zemalja, kao i preko ciljane dobne skupine (babies, infants, children, youth, adults & families). Treća zanimljiva opcija ove stranice su informacije, vijesti i novosti iz svijeta čitanja diljem svijeta.

2.) The National Literacy Trust

Ovu britansku stranicu vodi neprofitna humanitarna udruga The National Literacy Trust koja nastoji promijeniti ljudske živote kroz pismenost. Koliko ja shvaćam, usmjereni su prvenstveno na opismenjavanje, ali isto tako i na stvaranje ljubavi prema knjigama i čitanju (osobito kod mladih čitatelja), tako da se na stranici mogu naći opisi različitih projekata. Ova je stranica namijenjena prvenstveno profesionalcima, onima koji se u svakodnevnoj borbi za promociju knjige nalaze u prvim redovima.

3.) Reading For Life

National Literacy Trust iz prethodne točke ovu je stranicu pokrenuo za korisnike, kao dio njihove kampanje za promociju čitanja. Ovo je šareni web – sajt koji o knjizi govori afirmativno i nudi niz ideja za „kućne projekte“, kao što su, primjerice:

WikiReadia

Reading Ideas

Reading Gardens

4.) Hrvatska mreža školskih knjižničara

Da ne bude da zapostavljam hrvatski web (sa sjajnim web – zvjezdicama svoga neba), donosim i ovu stranicu Hrvatske udruge školskih knjižničara koja je odlična utoliko što je interaktivna i user – friendly (možda nama laicima manje znače neki od podataka koje iznose knjižničari - profesionalci, ali ja sam našla neke informacije i inpute knjižničara vrlo korisnima, pogotovo se to odnosi na istraživanja o čitanju među osnovnoškolcima, savjete za promociju čitanja i slično).

Time proglašavam ovaj sastanak završenim.


Post je objavljen 06.04.2009. u 18:08 sati.