Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Mesić: Hrvatska neće koristiti članstvo u NATO-u za rješavanje otvorenih pitanja sa susjedima

Hrvatska neće koristiti svoje članstvo u NATO-u za rješavanje otvorenih pitanja sa susjedima, nego naprotiv, cilj joj je sigurnost i razvitak svih zemalja regije, rekao je danas hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na sjednici Sjeveroatlanskog vijeća u Strasbourgu.

Mesić je rekao da je Hrvatska pristupila savezu kako bi ojačala svoju sigurnost, ali i doprinijela miru, stabilnosti i sigurnosti drugih, osobito zemalja jugoistočne Europe. Pritom smatra da je za Hrvatsku važan ne samo sam ulazak u NATO, nego i cijeli proces pristupanja tijekom kojeg je ispunila niz političkih, gospodarskih i sigurnosnih kriterija.

Sanader je izrazio nadu da će se vodstvo, koje je iskazano uspješnim proširenjem Saveza, pokazati i u integracijama Hrvatske u Europu ujedinjenu oko zajedničkih vrijednosti - demokracije, mira, solidarnosti i vladavine prava.

Premijer je pred čelnicima savezničkih zemalja potvrdio odluku Hrvatskog sabora da Hrvatska u misiji u Afganistanu sudjeluje s 300 vojnika i časnika te je podupro one projekte NATO-a u toj ratom pogođenoj zemlji koji će omogućiti bolji životni standard afganistanskog naroda.

Post je objavljen 04.04.2009. u 14:36 sati.