Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

Miroslav Pecarski

Ovaj blog je oduvijek imao i tu obrazovnu funkciju. Eto neki dan gledam kak otvorena čuljak s beljom i čičkom čereči partizane. Prije koji dan mi bio serviser za internet i dodjem ja doma i vidim nema mi šest baklji u musolinijevoj pšenici s karakterističnim potpisom 29-XI-1943 koje mi inače cetriraju desktop. Brat maknuo prije neg je serviser došao jer je zadnji koji je instaliro net zajebavo da s tom tvorevinom ni kompjuterski ne želi imat ništa.
E zbog svega toga pa i još koječeg ćemo se prisjetit događanja iz Bormia od 29.7-5.8. 1987. (neko će lucidno primijetit kako datum konicidira s najvećom oslobodilačkom akcijom u regiji). Evo kaj vele priznati svjetski mediji: "Held in Bormio, Italy, the tournament's start was delayed six days after the Bormio area was hit with a disastrous mud slide and flood. Coach Larry Brown's USA squad had hopes of capturing the United States' third FIBA Junior World Championship in as many tries, and with a talented roster featuring 6'7" Lionel Simmons, 6'2" Stephen Thompson, 7'2" Dwayne Schintzius and 6'6" Larry Johnson, the U.S. optimism was rightfully high."
No bilo je par prepreka koje je valjalo preskočit. Evo imena: trener pešić, pavićević, kalpić, alibegović, avdić, koprivica, pecarski, ilić, dobras, đorđević, divac, rađa, kukoč.
u slikovnom zapisu dolje ima se prilika vidit ovog posljednjeg kak u prvoj od dve utakmice zabija 37 koševa šutirajuć tricu 11 od 12. Ne radi se o slobodnim bacanjima. Nije u pitanju županijska liga splitko dalmatinske biskupije. čuvar nije nenad videka. Radi se o tricama, svjetkom prvenstvu do 19 godina a čuvar je gary payton. U finalu je priča ponovljena.
radi se o generaciji rođenoj 1967/1968. dakle ak uzmemo da su počeli igrat negdje 1980. čini se da se tih 7 godina prilično ozbiljno radilo. ili je ipak sve plod puke slučajnosti.
zanimljiva podudranost da ista generacija iste godine, ali par mjeseci kasnije osvaja i svjetsko nogometno prvenstvo u istom uzrastu. no o tom će nam zvone boban uskoro reć nešto više.
take home message: gledat ovu snimku iznova i onda opet.

YUskija

Post je objavljen 04.04.2009. u 11:41 sati.