Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kolegicamica

Marketing

Iz 19. stoljeća u danas

Photobucket

Kad šetam prošlošću kradem nemoguće, u trenutku sadašnjice promolim lice kroz portal vremena i ugledam prizore onih kojima je pripadalo, njihovu odjeću i stas, poneku misao, želju, sljedeći korak ispred sjene. Dajem od sebe škrto i uzimam sve, čeznutljivo se privijam uz doba minulog stoljeća i godine da im okusim narav i misao koje su ih obilježile. Kad ne mogu sama, saznanjima se probijam u redove umova bliskih tvrdnjama o sigurnosti svog izlaganja i dopuštam mašti da me vodi put vrela prošlosti. Ostalo nadoknađujem osjećajima koje skupljam među zidovima, neplaćene suvenire nosim kući, u svijet polica i sjećanja s kojima ću se kasnije poigrati.

Photobucket

Trsatska gradina mjesto je bogate prošlosti, takvom su je učinili ljudi i njihovi postupci. Kao i danas, zaboravljamo da naše odluke znače onima koji će tek doći, ne mareći za sadašnjost koja je korak do budućnosti.

Photobucket

Neću vam reći tko je ovdje živio i što se događalo, jasno je već kroz prizore da je bilo isto, a drugačije. Po čemu se odlikuje ne govore cigle već ostavština. Ona bi nam trebala biti težnja, ne razlog divljenja drugima.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Junaci se uostalom ne rađaju, njih preobrati život ako su dovoljno voljni oduprijeti se strahu.

Photobucket

Pozdravlja vas Rijeka

Photobucket

Post je objavljen 02.04.2009. u 22:31 sati.