Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framari

Marketing

5. riječki planinarski križni put

Katoličke zajednice mladih Rijeke u subotu 4. travnja pozivaju na 5. riječki planinarski križni put.

U katedrali sv. Vida u 13,30 pred čudotvornim Raspelom riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodit će kratku pobožnost prema sačuvanim obrascima stare riječke "Brašćine Svetoga Križa" iz 17. stoljeća (Brašno duhovno, 1693. godine). Križni put zatim kreće riječkom Kalvarijom preko Katarine i Veloga vrha do crkve Majke Božje Karmelske na Donjoj Drenovi, gdje euharistija započinje u 18,00 sati.



Putem se na pojedinim postajama moli pobožnost križnoga puta i pjevaju pučke korizmene pjesme. Na pojedinim postajama uglavnom mladi i njihovi vjeroučitelji i odgajatelji predmole ovu pobožnost. Jedna od postaja moli se i na talijanskom jeziku.

Organizatori, Akademsko katoličko društvo Jeronim, Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, riječke Frame, Zajednica Božanskoga Milosrđa i druge zajednice s riječkog područja, a u suradnji s Uredom za pastoral mladih i studenata Riječke nadbiskupije, pozivaju zainteresirane da se pridruže mladima u molitvi i pjesmi na tradicionalnome putu križa kojim su hodale brojne generacije starih Riječana časteći spomen na čudo krvarenja Raspetog Krista u današnjoj katedrali sv. Vida.

Rijeka je grad obilježen znamenom Svetog Križa i na svome zapadu i na svome istoku i u svome srcu, katedrali gdje se časti od 1296. godine čudotvorno Raspelo na kojem je Kristov lik izudaran našim riječkim rukama.

Post je objavljen 02.04.2009. u 13:48 sati.