Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novikomunisticki

Marketing

Živio Ante Petrović!

Drage drugarice i drugovi!!!!!

Ako ih ima još koji ne znaju, ovaj post posvečen je hrabrome, iskusnome i pribranome strojovođi Hrvatskih željeznica, Anti Petroviću.
Zahvaljujući njemu, izbjegnuta je ogromna tragedija i velika materijalna šteta koja se mogla dogoditi.
Prilikom prolaza teretnog vlaka preko Željezničkog mosta preko rijeke Save u zagrebačkom kvartu Žitnjak kojim je strojovođa upravljao, došlo je do uleknuća mosta koje je uzrokovalo puknuče betonske konstrukcije koja nosi most. Krivac je očito neodržavanje postoječe infrastrukture kao i vjerojatna nepažnja prilikom najvjerojatnije ilegalne eksploatacije šljunčane mase iz Save. Što sve kriminal te lijenost i nekompetencija može uraditi..... no nečemo o tome.
Hrabri je strojovođa pribrano zaustavio lokomotivu koja je vukla 26 vagona dugačku kompoziciju natovarenu cisternama sa propan-butan plinom.
Prema tome, svakom je jasno koju je katastrofu spriječio i prema tome je zaslužio svaku vrstu odlikovanja i pohvala.
Međutim.... s obzirom da živimo u govnu od države, ne možemo previše očekivati. Ne samo od države, nego i od poduzeća gdje čovjek radi, kao ni od medija. Hrvatske željeznice su firma u kojoj je zaposleno preko 100 menadžera sa vrtoglavim za hrvatski prosjek plačama od 50 000 kuna na više, a o bijesnom voznom parku koje dotični koriste ne treba ni govoriti. S druge strane, radi se o poduzeču koje je največi gubitaš, gdje se dešavaju največe pljačke i financijske malverzacije, a nikog nema tko bi za to išao u zatvor. Prosječna starost vlakova, vagona i vuče je kakvih 50 godina, u modernizaciju se ne ulaže. Tračnice su u još večem kurcu, kao i skretnice, elektrovodovi, pa tako i mostovi i ostala prateča infrastruktura. I još k tome, planiraju otpuštanja i bacanje radnika na ulicu.
Da u današnjem društvu, koje mi komunisti nazivamo trulim kapitalizmom nema pravde i ako je vjerovati informacijama koje prenose hrvatski elektronski mediji, to poduzeče uopče ne prepoznaje vrijednog, dobrog, savjesnog i motiviranog radnika koje za njih radi i time čini firmi velik ugled, iako ga možda ne zaslužuje. Sramotna je odluka tog poduzeča u kojem se basnoslovni novci bacaju na ogromne plače lijenim i lopovskim menadžerima o 10-dnevnom godišnjem odmoru i bijednoj crkavici koju oni nazivaju nagradom za zasluge vrijednom i poštenom radniku koji je poduzeču donio ugled, spriječio materijalnu štetu, a s obzirom na teret koji je vozio i potencijalne ljudske žrtve.
Od Hrvatskih željeznica ništa nisu bolji ni mediji, tiskani, elektronski i ne znam sve koji. Dok ti isti mediji več godinama kompletnu naciju sustavno zaglupljuju nepotrebnim žutilom, o ovakvom herojstvu uglavnom šute. Nacija več sve zna o tome koliko se jebu Drpička i njen nogometaš, da li se Ante Gotovac redovito pere i da li su Ciganovič i Modni mačak ljubavnici. O debilizmu i idiotizmu medija ne treba puno govoriti i uništavati tipkovnicu, ali kad naciju treba upoznati sa jednim velikim činom, hrabrošću i junaštvu, onda se tome ne pridaje nikakva pozornost.
O tome koliku je katastrofu taj čovjek spriječio, govori i videoprilog vijesti HRT-a



I da je pravde u ovoj idijotskoj državi, našeg junaka, strojovođu Antu primio bi čak i Predsjednik Republike i dodijelio mu največa odlikovanja za iznimnu hrabrost koju je imao pri sprečavanju ovakve katastrofe, a državno odvjetništvo itekako bi se pozabavilo sa odgovornima za neodržavanje infrastrukture koju imamo i veliki nemar zbog kojeg su mogli stradati nevini i zbog kojeg je mogla biti prouzročena ogromna materijalna šteta. Također, da je pravde u ovoj posranoj državi, poduzeće za kojeg naš junak itekako savjesno radi znalo bi prepoznati kvalitetu i potencijal svog radnika i umjesto bijednih 10 slobodnih dana i par tisuča kuna nagrade za iznimno djelo, trebalo mu je, kao što to radi sa svojim nesposobnim lopovskim menadžerima, uplatiti neko jebeno putovanje a na povratku ga dočekati sa ključevima novog automobila i vlasničkim listom najnovijeg stana.
No s obzirom kako u našoj državi ima svega osim pravde, ne bi bilo za čuditi da se baš njega i okrivi za sve to, ili da u najmanju ruku postane tehnološkim viškom firme za koju je riskirao vlastiti život i koja ubuduče planira potjerati bar 25% svojih radnika uz minimalne otpremnine.

ŽIVIO STROJOVOĐA ANTE PETROVIĆ I NEKA GA VJEČNA SLAVA PRTATI KROZ CIJELI ŽIVOT!!!!

ŽIVJELI TITO I JUGOSLAVIJA!!!!!


Post je objavljen 01.04.2009. u 05:24 sati.