Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Amnioskopija

Imala sam pregled danas i uhvatili su me totalno na prepad!

Ako ovo cita koja trudnica, bez straha! Mozda zvuci ruzno, ali zapravo je bilo smijesno, ispala sam prava mimozica!

Ovako je pocelo: posljednja tri dana osjecala sam malo jacu ali bistru sluz, a nocas sam osjetila nekakvo olaksanje, kao ugodni povjetarac u cerviksu cerek Znam da je glupo objasnjenje, ali tako je nekako bilo!

Citala sam da dva tjedna do par sati prije poroda trudnice izgube nekakav "sluzavi sukrvavi cep" ali to se meni nije dogodilo. Uglavnom, 39 sam tjedan, sigurna sam bila da sam se pocela otvarati i nadala sam se da je to pocetak poroda i da cu ostati u bolnici.

Sipak!

Pregled je doduse potvrdio moj osjecaj. Presretna sam bila kad mi je rekao da sam otvorena za prst, ali je doktor to odmah iskoristio za amnioskopiju! Nisam pojma imala da to rade prije termina! Ali on mi je rekao da rade ako je trudnica u terminu te ako sonda moze do ovoja. I onda mi je rekao da je sve u redu, vode ima primjereno i pocetno je mlijecne boje. Sami postupak traje mozda samo par sekundi.

Super, al me uspio raskrvariti, ali nisam se uzrujala jer me upozorio da se to cesto dogadja a i vec imam iskustvo s tim doktorom (krvarila sam evo sad vec drugi puta, iskljucivo nakon njegovih pregleda, dosta je grub). Da sam znala da ce mi to radit, odbila bih jer sam sigurna da je beba u redu, osjetim ju normalno iako je sad vec usporena i nema mjesta.

Nakon pregleda isla sam na CTG u rodiliste pa mi je napisao uputu da mi nakon toga provjere krvarenje, kad sam vec tamo! CTG je uredan, a i sljedeci pregled je bio uredan, bez krvi. A da bi to utvrdili, stavili mi nekakve metalne spekule i lampicu rofl i onda pokazali da se uvjerim da nema krvi.

Svasta sam cula o tim pregledima u bolnici, posebno za amnioskopiju da je bolna ili neugodna. Meni nije bila ni bolna niti neugodna, a nije ni pregled sa onim zlicama bio bolan. Samo sam se ja stisla i nisu mogli nego ici protiv mene, dok mi nije doslo do mozga da se trebam opustit. Da sam se opustila, vjerujem da ne bih ni osjetila da nesto drugacije rade.

I sad nek mi netko kaze da nije super biti zena i jos trudnica zubo A kakvi me postupci jos cekaju! Zabrinula me jedino cinjenica da sam se smrzla zbog obicnog bezbolnog pregleda i kak cu onda izdrzat porod koji stvarno boli i traje dugo. Mogu samo reci da mi je olaksalo dilemu oko epiduralne, sad tocno znam kaj cu!

Poslali me doma, narucili za tjedan dana na istu proceduru!

A ja planiram rodit sutra, prekosutra! Ne ceka mi se vise. Racun mi jedino kvari to sto jos ne osjecam trudove, nemam nikakvih bolova niti posebnih osjecaja. Nadam se da cu do kraja tjedna vec drzati nasu bebu sretan

Post je objavljen 31.03.2009. u 17:52 sati.