Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zaljevski zvuk (20 sati) Prženje etera (21 sat) posljednja karta za Nightwish i mnoštvo najbolje muzike

Večeras nam u Zaljevski zvuk stiže sastav Monox. Oni sviraju metal i upravo su snimili EP, pa ćemo ga i poslušat. Također ćemo malo pročakulat o snimanju, bendu, ambicijama i ostalo.
A ne zaboravite da vam je danas posljednji dan što se možete prijaviti za nagradnu igru Glazbenog centra i Zaljevskog u kojoj možete osvojiti bubanj. Pa zainteresirani neka kliknu OVDJE i prijave se.A u Prženju etera danas dajemo posljednju kartu za Nightwish. Zainteresirani zovite na 212-043 negdje oko 21:25 sati.
A kao album tjedna izdvojili smo Static Tensions sastava Kylesa.
Bend Kylesa, koji je zaslužio čast da bude predgrupa Mastodonu, ima novi album Static Tensions. I album odmah kreće žestoko,pomalo punk pjesmom Scapegoat. A u produkciji su prisutne i industro forice s telefonskim vokalima i đitrama, tako da stvar liči na stoner Ministry.
Jedna od najboljih pržilica koju sam čuo i zadnjih godinu dana.
S drugom pjesmom Insomnia for Monts vraćamo se u tradicionalnije stoner vode, što hoće reći malo sporije, nagruvano, psihodelično. Treća pjesma Said and Done, nam donosi muzičku foru netipičnu za stonere, a to su duple kase i death metal tambura rifovanje. Jasno ne kroz cijelu pjesmu, već u određenom specijalnom trenutku koji pokreće vaše tijelo.
Unknown Awarenes ili nepoznata svjesnost, nam svoju nedokućivu interpretaciju značenja koja naš um, ako mu dozvolimo da se predugo bavi proturječjima, tjera u psihotična kružna ili spiralna razmišljanja, a pjesma nam taj psiho kaos prikazuje i muzički atmosferskim gitarama koje se prepliću s grubim vokalom, distorzijom i svačim što nam oslobađa um praktične uvjetovanosti. Znači imamo jedan komad psiho rocka.
Iduću pjesmu Running Red otvara klavir. Da, zvuci klavira nadopunjeni gitarističkim mikrofonijama. Lijepo. Sigurno je bila dobra zabava u studiju. I toj je još jedan zamah dublje uranjanje u psihodeliju. I onda negdje pri sredini krećemo opet žestoko. Dobra pjesma.
Slijedi nam kompozicija Natures Predators, prava doom elegija koja počinje i s samplom kiše poput najzlokobnije pjesme na svijetu Black Sabbath. A Natures Predators svoje postojanje i riffove upravo duguje Black Sabbathu.
S pjesmom Almost Lost ponovno ubrzavamo tempo, no ipak ne gubimo atmosferične đitre, a prisutan je tu i Sonic Youthovski dio, ali samo na kraju. Onda se opet vraćamo drkanju psihe ili psihodeliji u pjesmi Only One. Uvod je igra zvukovima, onda slijedi saftasti pentatonski rif i onda ulazi urlajuči vokal i kreće žestina.
Perception je malo brža pjesma, ali i ona ima pshio elemente na eteričnom refrenu (ženski vokal malo wah, wah) da bi sve to se ponovo vratilo u Stoner buku. Jedna od boljih pjesama na albumu, a ima i pentatonsku solažu, jes da je kratka, ali postoji, snimljeno je!
Posljednja stvar na albumu je To Walk Alone. Onako, malo tribal udaraljki, malo indijskih harmi.
Lijepa atmosferična pjesma za završetak albuma.Osim toga imat ćemo "Šta ima!" kutak u kojem ćemo poslušati neke od fantastičnih bendova što će svirati na Metal Campu (Down, Satyricon). A da bi fora bila veća, imat ćemo čak dva nastavka "Šta ima!" kutka, jer također treba izvrtiti bendove članova grupe Hail! (Sepultura, Megadeth, Suicidal Tendencies), budući će Heil zasvirati u Zagrebu 29. travnja.Post je objavljen 31.03.2009. u 15:18 sati.