Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lanalossy

Marketing

Engleski koker španijel

Image and video hosting by TinyPic

Skupina:
VIII. FCI skupina - Retriveri (donosači), dizači divljači (šunjkavci), psi za vodu
Zemlja porijekla: Engleska
Namjena: Lovački i Kućni pas
Veličina:
Visina mužjaka iznosi 39 - 41 cm
Visina ženki 38 - 39 cm.
Težina iznosi 13 kg.

Dlaka:
Dlaka je svilenkasta, ravna s resama.
Boje su: crveno - smeđa, jetrena boja, crna - svijetlosmeđa, bijela s crnim, crvenim i jetrenim mrljama.
Njega:
Dlaka engleskih koker španijela može se lako zamrsiti ako se redovito ne iščetkava i češlja.
Pogotovo posebnu pažnju iziskuje dlaka između zadnjih i prednjih nogu, te dlaka na ušima. Osim toga treba ih redovito voditi na trimanje pri čemu treba prorijediti dlaku na glavi, ispod ušiju i vratu. Ovisno o kvaliteti dlake treba ih voditi dva do četiri puta godišnje na trimanje.Rep se nosi paralelno s visinom leda i mora se kupirati kada su štenad.

Narav:
Ovi koker španijeli su veseli, dobroćudni, inteligentni, krotki, privrženi i živahni. On je radni pas, paprenog karaktera koji voli rad i aktivnost - iako je veoma tvrdoglav i proždrljiv pa su često skloni debljanju. Imaju dobar njuh i zaljubljeni su u vodu.

Odgoj:

To nisu psi za početnike. Izrazito su pametni no i malo tvrdoglavi. To su psi koji su vam vjerni i koji vole provoditi dane u šetnjama, šumi i na livadama ali i također uživati kod kuće.
Engleski koker je po prirodi poslušan pas i brzo shvaća što se od njega traži. Treba ga odgajati pažljivo ali dosljedno, jer ako mu sve dopustite, ovaj pas to može iskoristiti.

Socijalno ponašanje:

Psi ove pasmine se dobro slažu s drugim kućnim životinjama, psima i djecom. Morate samo obratiti pažnju da djeca nisu previše gruba prema njima, ili da ih ne koriste kao igračku.

Vježbanje:
Općenito su ovi psi zadovoljni ako ih se tri puta dnevno izvodi u šetnju. To međutim ne znači da ne vole biti vani. Najviše ćete ih razveseliti ako ih pustite da trče i plivaju u prirodi.

Napomena:
Treba mu pružiti redovitu brigu i čišćenje očiju i ušiju na koje su kokeri posebno osjetljivi.

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 30.03.2009. u 20:56 sati.