Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Zasto raga i to draga?!

MALI KONJANIK

Điha, điha, četir noge,
Sve četiri krute!
Điha, điha, mi idemo
Na daleke pute!

Sedlo mi je od marame,
Uzda od kanapa,
A bič mi je od očina
Prebijena štapa.

Rago jedna, baš si lena -
Zar te nije sram?
Al' kad nećeš ti da skačeš,
Ja ću cupkat sam.

Jovan Jovanović Zmaj

Ovo gore je najdraza mi djecja pjesmica! Takodjer i razlog za bolove u koljenu po kojem su odusevljeno skakutali moji necaci dok su bili malci sretan Pjesmicu pamtim malo drugacije, valjda prilagodjenu za zagrebacki dijalekt, ali evo je tu, u izvornom obliku! Shvatila sam da ne znam niti jednu djecju pjesmicu osim te, poznati su mi kraci dijelovi jos par njih pa sam odlucila proguglati malo na tu temu. Moram priznati da nisam imala pojma da je Djiha Djiha cetri noge napisao Jovan Jovanovic Zmaj, vec sam mislila da je to neka stara, narodna brojalica. Eto kak se covjek prevari! Pogotovo ovakvi kao ja koji pojma nemaju o poeziji.
Sa stranice s koje sam kopirala pjesmicu naucila sam da je JJZ izmedju ostalog napisao i leptiricu sarenicu, zima zima e pa sta je ako je zima nije lav i pacju skolu i tko zna koje jos pjesme za koje sam bila uvjerena da su autori nepoznati.

Osim te, po kojoj sam nazvala ovaj moj blog, obozavala sam i Jezurku Jezica i cijelu pricu jos uvijek znam napamet. Dobila sam plocu na dar za jedan od jednoznamenkastih rodjendana pa cak znam i zvucne efekte koji idu u pricu!

Imala sam i plocu Muppet Show koju sam slusala stalno i po cijele dane dok nije misteriozno nestala, posebno Manamana. Voljela sam i Muppet Chicken, ali ne mogu na You tube naci bas tu verziju. Nasla sam jednu koja me nasmijala, Koke pjevaju Na lijepom plavom Dunavu. Evo i link: Classical Chicken
Za nestanak ploce krivim brata, ali on se jos dan danas kune da nema pojma o cemu pricam! cerek



Na neki nacin je ovaj post poruka mom djetetu. Danas se nekako cudno osjecam i mislim da uskoro dolazi, mislim da vise ne racunam u danima, nego u satima. Evo maleno moje, ovakve te pjesmice cekaju rofl A trebas cuti i tatin izbor... rofl

Post je objavljen 29.03.2009. u 22:35 sati.