Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DVD-i ĐURĐEVAC I VIRJE MEĐU NAJBOLJIM PUHAČKIM ORKESTRIMA PODRAVINE I PRIGORJA

KALNIK

Najbolji puhački orkestri Podravine i Prigorja u nedjeljno poslijepodne okupit će se u Domu hrvatskih branitelja na Kalniku na jubilarnoj, 10. županijskoj smotri.

Osim domaćina, Gradskog puhačkog orkestra Križevci, nastupit će puhački orkestri grada Koprivnice, zatim općine Koprivnički Ivanec, DVD-a Đurđevac te Limena glazba DVD-a Virje. Smotru priređuju Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a pratit će ju selektor Hrvatskog sabora kulture prof. Šime Vulelija, koji će predložiti najbolji orkestar za sudjelovanje na državnoj smotri.

Ona će se održati početkom lipnja u Novom Vinodolskom, a što će puhači u natjecanju za odlazak u društvo najboljih u državi izvesti doznali smo od domaćina i suorganizatora, predsjednika križevačkog Puhačkog orkestra Krunoslava Stijepana Šimunca.

- Ove godine prema pravilima Hrvatskog sabora kulture svaki orkestar na županijskoj Smotri mora izvesti nastup u trajanju između 10 i 20 minuta čiste glazbe, bez pauza, a od izvođenog repertoara barem jedna skladba mora biti domaćih autora. Date su neke preporuke koji to autori mogu biti, ali nije ništa obvezujuće, kaže Šimunec.U Domu hrvatskih branitelja na Kalniku 10. županijska smotra puhačkih orkestara počinje u nedjelju u 17 sati. radio Koprivnica


Post je objavljen 27.03.2009. u 15:12 sati.