Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Giampaolo Di Paola s Mesićem i Kosor

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je danas admirala Giampaola Di Paolu (slika), predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a, i zahvalio mu na posjetu u trenutku kada se Republika Hrvatska nalazi na pragu članstva u NATO savez, priopćio je Ured predsjednika.

Mesić je istaknuo da je ostvarenje ovog strateškog cilja Hrvatske rezultat dostignutih standarda, provedenih reformi, depolitizacije i profesionalizacije Oružanih snaga te sudjelovanja u mnogim međunarodnim mirovnim misijama.

Admiral Di Paola rekao je da svojim posjetom samo tjedan dana uoči povijesnog summita u Strasbourgu i Kehlu, kada NATO slavi 60. obljetnicu postojanja i dobiva dvije nove članice - Republiku Albaniju i Republiku Hrvatsku, želi zahvaliti Hrvatskoj na doprinosu ciljevima i misijama NATO saveza, te zaželjeti dobrodošlicu u Savez.

Admiral je također naglasio da Republika Hrvatska ulazi u NATO koji se suočava s novim izazovima 21. stoljeća, u NATO koji doživljava transformacije i koji će cijeniti doprinos Hrvatske, osobito u nastojanju da prostor bivše Jugoslavije učini trajno stabilnim i sigurnim.

Mesić izrazio je uvjerenost da će Hrvatska svojim primjerom pridonijeti reformskim procesima zemalja u okružju sa svrhom njihova konačna pridruživanja euroatlantskim integracijama, navodi se u priopćenju.

Kosor se sastala s admiralom Giampaolom Di Paolom

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor također je danas u Banskim dvorima primila admirala Giampaola Di Paolu, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Tom prigodom potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo što će Hrvatska uskoro postati punopravnom članicom NATO-a. Ulaskom u članstvo NATO-a Hrvatska će postati još čvršći čimbenik stabilnosti u regiji, rekla je Kosor dodavši kako je u samo desetak godina Hrvatska prošla veliki put od primatelja međunarodne vojne pomoći do sudionika u mirovnim operacijama.

Admiral Di Paola istaknuo je veliku potporu hrvatskom ulasku u euroatlantske integracije te izrazio uvjerenost da će nakon uspješnog puta u NATO, Hrvatska uskoro završiti i svoj pregovarački proces za pridruživanje Europskoj uniji. Pritom je naglasio da će Hrvatska donijeti novu vrijednost NATO savezu te da će hrvatski primjer biti dobar poticaj i drugim zemljama u regiji, navodi se u priopćenju.

Post je objavljen 27.03.2009. u 16:04 sati.