Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Bikovi i krave - to mi je super

Ne znam šta mi je, sve mi je ravno, sve mi je lipo nut Jesu li konačno ćapili Mladića, Hadžića, nekog nevinog čovika ili Paju Patka, jel` Ivo dobija blindiranog i zlatom optočenog merdžu, ferrarija il´ tenkića, kaki li ili piški naš Puš Mićko, jel` prije bija most Pelješac ili of šor špekulanti, ma da mi i pečena tuka skupa sa kumpirima sad u balkon sleti - tako mi je ravno i boli me đon. Jer kad pogledaš, sve se ponavlja, uvik ista laprdanja, a meni je samo vaditi stare postove iz arhiva i ponavljati ka papiga.

A ima na svitu puno lišpih stvari, onako - šta srce vesele. Evo naprimjer. Jučer gledam dokumentarčić o bikijadama po Hercegovini i Zagori, pa promatraš i gledaš, a sve te neko milinje u prsima vata, sve nešta toplo, ki oni janjčići šta se na ražnjevima simultano-čoporativno vrte na motorčiću od kakve stare Končarevke smijeh

Vidiš recimo gazdu kako mazi i češka svoga rogonju od tonu-tonuipo i sve mu nježno tepa Miško moj, Garo moj, Zekonja moj, Perane moj (evo mi i sad, kad se toga sitin, suza na oko vrca), a ono bičina prava beštija! Stoji mrga ko Minotaur, a ne znaš ko je gadniji, on ili gazda. Pa ga gazda mazi i pazi, sve ga licka i draga, pažljivo češka oko povelikih bikovskih jajaca (kao razdragana i naroljana Simonica onog Bubija na Farmi), vjerojatno kako ni vlastitu ženu i dicu nikad u životu nije pomazija. A di ćeš recimo ti danas vidit Ivu da tako češka svoga blindiranog merdžu, ma nema tih para razumiš ti mene, nema! Džaba mu sva lova i moć kad nema svog Bub... bika.

Pa onda krene ljuta borba bik na bika, volčina na volčinu, sraz divova, frcaju krpe trave i zemlje na sve strane, letu oklade, suze i smijeh, okolo masa svita, pravi narodski dernek, guslači, preprodavači, janjci se vrte, vinčina i pivčina se toče, oklade padaju, a onaj jedan ludonja (šta je jednom gostovao na Globalnom sijelu) nimalo nježno urla svom nježnom bičjem divu na uvce: "AJDE JABLANE, DREČI ´VAKO, ´VAKO DREČI - AUUUUUUUU, AUUUUUUU, AUUUUUUUU!!!" I sve tako zavijajući i lamatajući rukama trčkara oko začuđene beštije, kao zeko na Duracellu ili foka na heroinu, previja se, izvija se, od sebe čudesa radi, a svit i začuđeni bik ga gledaju. Neprocjenjivo. I onda gle, stvarno, kako se ovaj luđak luđački dreči tako se i bik sad s njim dreči - AUUUUUUUUU, AUUUUUUUUU, AUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

Dal` to bikonja od muke il` od srama, ne znam.

Tko ne vjeruje nek` se uvjeri vlastitim očima...



Ne daj se Jablane!!! rofl cry rofl



Oni oće da nam ukinu sport koridu! rofl



Mila majko! Ma kome suza na to ne bi kanula?! smijeh Kamenu, eto komu, kamenu, il´ čoeku brezsrca. Da se mene pita, dovukla bi ja i Oprah u Radošić, na jednu seosku olimpijadu, da žena vidi šta je to narodno veselje, šta je to spetakl, rekla bih ja njoj tada ovako "Oprah sestro, ostav´se tih vaših američkih doktorčića i psihologčića, ma kakvi nju ejđ, ma kakva potraga za srećom, ma kakve UN dijete - na! Spasi se! Kušaj zericu janjetine ispod peke, ovo ti je zdravlje, ovo ti je lik!´" rofl


Obratiti pažnju na onomatopeju i glasanje razdragane publike... a tek popratni tekst je urnebes...

Legendarni Žujica - "Gračanica Visoko 1986. godine. Borbe legendarnog Žujice vl.Redže Demirovića iz mjesta Tulovići,općina Banovići. Legendarnog Žujicu su na borbu u Visko pratili navijači u 13-est autobusa i više stotina automo..."

I tko je tu vol? rofl Pa recimo ova produkcija Najbolje borbe bikova u 2005. A ako ste mislili da znate što znači dignuti prašinu pogledajte borbu Zeće vs.Šaronje. Za one koji o bikijadi u Radošiću žele znati više doktor zna više.

Mućo poučan dokumentarac, šta da van kažen, i dirljiv, a možda san i ja postala preosjetljiva. Ta volovska jajca, te trotonske beštije i one Vajtine krave na Farmi, stvarno danas dođu ko´ mila naiva, vrtić, jasle i jaslice, mirnije, uljuđenije, i da prostite neopasnije, neg´ štatijaznam - središnji Dnevnik.


Post je objavljen 27.03.2009. u 14:07 sati.