Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

OČITOVANJE NA PROMEMORIJU

HSUPM traži dopune i ispravke u Promemoriji

Tri dana nakon dogovorene i od strane prisutnih potpisane Promemorije u Ministarstvu poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) održao je sastanak i očitovao se na taj dokument kojim je određeno kako treba izvršiti zadatak.

Očitovanje HSUPM-a na Promemoriju donosim u cijelosti.


HRVATSKI SAVEZ UDRUGA
PROIZVOĐAČA MLIJEKA
Ul. Zakmardija Dijankovečkog
Križevci


MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE RIBARSTVA
I RURALNOG RAZVOJA
n/r gosp. Božidar Pankretić , ministar
ul. Grada Vukovara 78 , Zagreb

Predmet: Očitovanje na promemoriju

HSUPM-a na sastanku koji se održao 23 ožujka 2009 sa svim udrugama članicama i udrugama koje to nisu ali su izrazile želju pristupanja Savezu, izglasali smo jednoglasno prihvaćanje promemorije uz određene ispravke i dodatke.

1. u točki 3. 6. red između riječi prosječnim tečajem ubaci riječ – srednji
da se način formiranja cijene mlijeka primjeni i za ovčje i kozje mlijeko (EU prosjek)

2. u točki 6. ona vrijedi ako iznosi potpora i poticaja ne budu smanjivani i ako se bude poštovao dogovor ministarstva i kriznog stožera udruga već prethodno dogovoren.

3. u točki 7. pod a.-sa aktivnostima i realizacijom početi odmah jer dopis ministarstva pod KLASOM 320-08/08-01/64 od 10 lipnja 2008. nije realizirao, podpisan Državni tajnik gosp. Krešimir Kuterovac
pod c. - iza (1:1) dodati – preko agencije za poljoprivredno zemljište koja će prioritete da gospodarstva koja dokažu deficit u polj. zemljištu imaju prednost kod natječaja i kupnje. Oformiti kreditnu liniju u HABOR-u za tu namjenu po povoljnim uvjetima.
dodati pod d. legalizaciju objekata za poljoprivrednu proizvodnju, napraviti pritisak na lokalnu samoupravu da dopunama prostornog plana omogući legalizaciju već postojećih objekata.

Predlažemo da Ministar oformi povjerenstvo za teže uvjete gospodarenja jer dosadašnji kriteriji nisu jasni ni korektni. Predlažemo sljedeće članove: Močnik Zdenko, Husnjak Milan,
Jambrišak Slavko, Marica Francisković i Vukomanović Darko.


S poštovanjem, predsjednik HSUPM- a:

Stjepan Bistrović





Post je objavljen 26.03.2009. u 15:36 sati.