Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Slovenija: Pristupni protokol za ulazak Hrvatske u NATO uskoro na snazi

Pristupni protokol za uključivanje Hrvatske u NATO savez koji je slovenski parlament već ratificirao, mogao bi stupiti na snagu već u petak, objavio je u srijedu Slovenski radio koji se poziva na svoje izvore bliske Pavlu Gantaru, predsjedniku slovenskog parlamenta.

Sa slanjem slovenskog protokola Sjedinjenim Američkim Državama kao depozitaru Atlantskog ugovora čekalo se zbog inicijative kojom ga se željelo osporiti na referendumu.

U četvrtak istječe 35-dnevni rok koji je Gantar kao predsjednik parlamenta dao Stranci slovenskog naroda (SSN) za prikupljanje potrebnih 40.000 potpisa na temelju kojih bi raspisivanje referenduma za vrhovno zakonodavno tijelo postalo obveznim.

Međutim, po dostupnim informacijama SSN je uspio skupiti samo oko 1.000 potpisa.

Gantar će, javio je Slovenski radio, vjerojatno već u petak objaviti da su se stekli uvjeti da ratificirani protokol stupi na snagu, ne čekajući sedmodnevni rok u kojemu bi ta stranka trebala obavijestiti parlament je li prikupila potrebne potpise.

Kako je javio spomenuti izvor, Gantar će već u petak iz općinskih evidencija dobiti vjerodostojan podatak da su građani do sada u općinskim upravama preuzeli samo oko 1.000 službenih obrazaca čijim se potpisivanjem izražava potpora referendumu, te da tako referendumska inicijativa nije uspjela.

Post je objavljen 26.03.2009. u 10:32 sati.