Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gaupe

Marketing

Keeping mum

Britanska verzija Beautiful lifea (ili je obrnuto).
Tradicionalano koncipiran britanski film u čijem je središtu "savršena obitelj", tj britanska verzija iste.
Četveročlana obitelj; otac svećenik, majka kućanica žive u osrednje velikoj kući sa vrtom , sa zelenilom ispred, na selu. Dvoje djece; kćerka koja je u pubertetu i dječak.
Sve ide lijepo i savršeno. No, svu četvoricu počne prati kriza njihovog identiteta, ovisno o godinama, spolu i ulozi u obitelji. Svako se počinje zapitkivati da li treba promijeniti obrazac svojeg ponašanja, da li je zadovoljan svojom ulogom u obitelji,što dobiva natrag i zaslužuje li možda i nešto bolje. Svako od njih počne nešto mijenjati. Plus u kuću im dolazi kućna pomoćnica.
Sve to skupa uzrokuje početak radnje filma; u kojem nalazimo i zdrav britasnki humor, inasilje,i smrt, i seks... ali ne van okvira pristojnog obiteljskog filma.
Humor je samo jedan elemenata filma, iako glavnu mušku ulogu tumači Rowan Atkinson; najpoznatiji britanski i jedan od najpoznatijih svjetskih komičara, film je prvenstveno obiteljska drama sa ukusnim primjesama drugih žanrova.
Film je po težini lakši, ali nije potpuno isprazan.Možda čak možemo reći i društveno angažiran film. Film je namjenjen za svakoga i mislim da niko neće biti razočaran filmom, ali vjerojatno niti oduševljen.
Simpatičan, kvalitetan, a uglavnom i realističan film, osim eventualno same kuliminacije u filmu.
Slično kao i kod Beautiful lifea, film razbija demagogiju idealne, ovaj puta britanske obitelji, koju propagira društvo u cjelini, i kazuje kako ni taj model nije savršen i kako oni ljudi koji su dosegli taj stupanj "društveno propagirane sreće" se također zapitkuju, okreću za sobom ipropituju što bi bilo da su krenuli drugim putem...
Preporuka za film!


Post je objavljen 26.03.2009. u 01:38 sati.