Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Craddock: NATO se u predstojećim misijama treba reorganizirati

Vrhovni zapovjednik NATO-a, američki general Bantz Craddock, upozorio je kako bi predstojeće misije Saveza trebale biti organizirane na drukčiji način od onih u Afganistanu, s obzirom da predstavnici nekih zemalja članica pokazuju "nesklonost riziku".

"Za predstojeću se misiju moramo bolje organizirati. Mislim da unutar NATO-a postoji nesklonost prema riziku i s time se moramo nastaviti nositi", rekao je pred članovima Senata, podsjećajući na nepristajanje nekih zemalja članica da pošalju vojna pojačanja u određene zemlje.

"Mislim da će određene zemlje, partnerice ili članice, radije obećati da će svoje snage poslati na Kosovo ili da će sudjelovati u snagama brzog djelovanja nego slati svoje trupe u Afganistan. U protivnom nećemo uspjeti zadovoljiti naše potrebe na terenu", kazao je. "Općenito govoreći, razni zapovjednici glavnih stožera željeli bi više pridonijeti, jer smatraju da za to imaju dovoljno kapaciteta, no politički gledano ruke su im vezane", ocijenio je general Craddock. "Ako budemo imali Savez koji će djelovati u dvjema brzinama, to će ga oslabjeti", zaključio je.

Post je objavljen 25.03.2009. u 11:27 sati.