Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Riga: Jandroković razgovarao s dužnosnikom State Departmenta

Na marginama sastanka ministara vanjskih poslova i ministara obrane Adriatic-Baltic-Atlantic u Rigi, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u utorak sa zamjenikom pomoćnika državne tajnice Sjedinjenih Američkih Država Stuartom Jonesom.

Kako je priopćeno, tom je prigodom izraženo obostrano zadovoljstvo odličnim, prijateljskim i partnerskim odnosima Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.

Ministar Jandroković zahvalio je zamjeniku Jonesu na pomoći koju su Sjedinjene Američke Države pružile Hrvatskoj na putu u NATO kao i na američkom angažmanu u posljednjoj fazi pristupanja Republike Hrvatske NATO-u te ratifikaciji Protokola. Izvijestio je zamjenika Jonesa o trenutnom stanju hrvatskih pristupnih pregovora za punopravno članstvo u Europskoj uniji i izrazio očekivanje da će Hrvatska, unatoč slovenskoj blokadi završiti pregovore do kraja 2009. godine.

Sugovornici su razmotrili i trenutnu situaciju na jugoistoku Europe, aktualno stanje u Bosni i Hercegovini te rezultate nedavnog posjeta predsjednika hrvatske Vlade Ive Sanadera Republici Srbiji. Ministar Jandroković kazao je kako Hrvatska ostaje predana razvoju dobrosusjedskih odnosa, kao i nastavku potpore zemljama jugoistočne Europe na njihovom putu u euroatlantske integracije, navodi se u priopćenju.

Post je objavljen 25.03.2009. u 09:26 sati.