Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lm1

Marketing

Tko je tu lud, a tko zbunjen?

Nakon ovogodišnje najave kako će se i Zagreb pridružiti ostalih 2400 gradova u osamdesetak zemalja širom svijeta, dočekana je s oduševljenjem. Barem je tako bilo kod mene, ali ono nije dugo trajalo! Zašto?

Ideja gašenja svjetala na javnim površinama zamišljena je kao smanjenje potrošnje električne energije, koja se još uvijek sa postotkom iznad 80% dobiva iz fosilnih goriva. Sama ideja je jako popularna u svijetu, a svrha joj je, uz smanjenje emisije CO2, probuditi svijest pučanstva o ekološkoj osvijetljenosti.

I sve bi bilo dobro, kada se tu ne bi našao naš (in)genijalni gradonačelnik Bandić sa svojim (in)genijalnim idejama. Gosp. Bandić se naime sjetio kako bi bilo lijepo usput održati koncert za promociju Earth hour akcije gašenja svijetala. A kako je tada već pomalo mračno, dosjetio se ideje „koncerta pod osvjetljenjem baklji“! Možda bi stoga, gosp. Bandića trebalo ponovno poslati u osnovnu školu, kako bi iz kemije i biologije naučio nešto o sagorijevanju i emisiji CO2? Kakve li samo lude ideje našim vrlim političarima padaju na pamet o uštedi električne energije za spas čovječanstva i manjoj emisiji štetnih plinova, kada ujedno se postavljaju baklje koje upravo sagorijevanjem tih istih fosilnih goriva (petroleja ili raznih ulja) emitiraju CO2 u atmosferu.

O samom pojačalu za koncert od par MW (mega-watta) i potrošnji električne energije, neću niti pričati...

Post je objavljen 25.03.2009. u 10:43 sati.