Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/globeosbanija

Marketing

EKO AKCIJE

U našoj školi svaki važan datum se posebno obilježava, najčešće plakatima koje su izradili učenici te prezentacijama u multimedijskoj.


Naša škola se pridružila i akciji skupljanja starog papira naime svake se godine svi razredi uključe te donesu stari papir.

IZVIĐAČI
Izviđači su pokret za djecu i mladež, a u ostvarivanju ciljeva i programa pomažu im odrasli članovi organizacije. Naša se škola pretežno bavi upoznavanjem prirode, druženjem (socijalizacijom djece) i učenjem korisnih vještina koje nam mogu pomoći u budućem životu kako u civiliziranom svijetu, tako iu divljini. Važnija znanja koja izviđači usvajuju su: orijentacija na karti i u prirodi, topografija, upoznavanje biljnog i životinjskog svijeta, čvorovi i putni znakovi, izviđačke pjesme, društvene igre u prirodi i u ztatvorenom prostoru, signalizacija, prva pomoć, sportovi i drugo. Postoje i otvorena natjecanja orijentacijskog tipa i u tzv. olimpijskim disciplinama.

PLANINARI
Mi (planinari) privremeno boravimo na planinama radi uživanja u ljepotama naših krajolika, radi zdravlja i odmora. Prva planinarska organizacija osnovana je u Engleskoj. Kasnije su takva društva osnovana u Austriji, Švicarskoj, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj. U našim krajevima osnovano je 174. god. prvo planinarsko društvo u Zagrebu. Više puta godišnje naša pedagoginja Jasminka Petrekanić vodi na s na razna mjesta kao što su: Velebit, Medvednica, Dinara... Tamo učimo kako čuvati prirodu, voljeti ju i brinuti se o njoj. Usput primjenjujemo GLOBE mjerenja gdje god stignemo. Sve nas to raduje i oplemenjuje naše duše.

Planinarenje Okićem
Image and video hosting by TinyPic

Nakon šetnje planinari su odahnuli pripremivši si obrok
Image and video hosting by TinyPic

Skupljanje smeća oko nase skole
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 24.03.2009. u 10:53 sati.