Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Opada prodaja flaširane vode

Prema istraživanju provedenom uz Svjetski dan voda, prodaja flaširane vode u Velikoj Britaniji je u padu i ljudi se sve više okreću vodi iz slavine, piše Guardian.co.uk. Osim što je voda iz slavine češći izbor kod kuće, pokazalo se i da posjetitelji restorana radije izabiru vodu iz slavine nego onu iz boca. Naime, čak 63 posto Britanaca (ili 23.5 milijuna) kod objeda izvan kuće radije će izabrati vodu iz slavine.

U SAD-u je sasvim normalno dobiti vodu iz slavine uz objed, dok se u Velikoj Britaniji to mora posebno zatražiti. Nadalje, pokazalo se da žene češće naručuju vodu iz slavine dok su muškarci skloniji flaširanoj vodi.

Flaširana voda je doživjela vrhunac prodaje 90-ih godina 20. stoljeća i početkom 21. stoljeća, ali od tada je stalno u padu. Pokazalo se da je prodaja u ovoj godini s obzirom na prošlu pala za 9 posto. Zanimljivo je da su Britanci izračunali kako litra vode iz slavine košta 0.1 funtu, što je neusporedivo manje od one koja se kupi u boci.

Pa kad mogu Britanci zaista ne vidim zašto ne bismo mogli i mi piti vodu iz slavine, a 5. smo u Europi po zalihama pitke vode??!!


Post je objavljen 24.03.2009. u 09:51 sati.