Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing


Eric Sardinas (a la Sardina Bin Laden)

Niste čuli za Erica Sardinasa?
A za Sardinu Bin Ladena? Ni za njega?
Ako niste čuli za prvog onda očito ne volite niti pravi blues niti rock niti gitare. A ako niste čuli za drugog, niste ni mogli jer smo frend Sadistico i ja tako krstili prvoga. :-)

Zašto? Evo pogledajte kako izgleda "normalni" Eric Sardinas... cure možete slobodno slinit, ja jesam, pogotovo kada se skinuo do pasa, ima tijelo VAU.




E a ovako izgleda trenutni Eric Sardinas:






Mislim jao. A ja se progurala u prve borbene redove (dobro to je zato jer smo Sadistico i ja fotkali) ne misleći da ću gledati dva sata ovakvog bradonju. Za nastavak priče bitno je znati da se ježim ovako dlakavih bradatih.
No, nakon dva sata svirke bio mi je dobar i ovakav. Jest jedan od razloga bio što se skinuo gol do pasa, pa ak nisam gledala u glavu gledala sam u tijelo, ali to nije bitno za ovu priču.
Bitno je da je Sardinas apsoštumpfno jedan od najjačih i najoriginalnijih blues gitarista to jest izvođača današnjice a pod tim ne mislim na Eric Claptona ili Gary Moora oni su "bijeli bluzeri", a da o rock gitaristima ni ne govorimo - velikanima ali u svom kontekstu.
Ne, ako znate što je Delta blues, crnački blues i što su pravi korijeni bluesa onda ste na pravom terenu. I što je dosta važnije ako niste fan gitarističkih riffova ili frik bluesa, Eric Sardinas spada u one koji ne pile, odnosno sviraju taman toliko da vam ne dopizdi natezanje iliti "slajdanje" gitare.
Eric ima novi album "Eric Sardinas and the Big Motor" i kritika i publika su složni da je ovo njegovo najbolje izdanje, a uživo je još daleko bolji, čak mislim da on spada u one izvođače koji uvijek bolje zvuče uživo. Svira bez trzalica na Dobro gitarama, koje počesto zapali na kraju koncerta u ime dobrog showa...pa tako ima kolekciju pocrnjenih gitara, a što smo mogli uživo doživjeti i u subotu na čudnovatoj lokaciji za koncerte (socijalističkom "mi smo pioniri maleni" Domu Željezničara, 21.3. (ZG)


bend mu se sastoji od bubnjara i basiste koji zvuče kao da je cijeli pakao muzičara na bini. Svaka čast!


Vama toplo preporučam na slušanje i gledanje slijedeći puta kada dođe u Zagreb (na svakoj turneji mu je Zagreb neozaobilazan, baš se volimo), a njemu toplo preporučam hitno brijanje bradurine....





Post je objavljen 24.03.2009. u 13:30 sati.